ЛЕГЕНДАТА СТИЛИЯН ПЕТРОВ ПОДКРЕПИ СЛИВЕНСКИЯ КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“, КОЙТО БЕ САНКЦИОНИРАН ОТ БФС
март 25, 2022 1188 Прегледи

ЛЕГЕНДАТА СТИЛИЯН ПЕТРОВ ПОДКРЕПИ СЛИВЕНСКИЯ КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“, КОЙТО БЕ САНКЦИОНИРАН ОТ БФС

Над 200 души събра зала „Май” в подкрепа на ФК „Сините камъни”, който по решение на БФС бе сред изключените като член на футболната централа. Изключен е и клубът на село Самуилово. Събитието се състоя снощи при небивал интерес.
Според  решението отборите на съответните клубове ще бъдат извадени от първенствата в системата на БФС.
На по-късен етап стана ясно, че се прекратява участието само на мъжкия тим, докато подрастващите групи ще продължат да играят по програмата на съответните първенства.

За да коментира ситуацията и да осъществи обратна връзка, собственикът на ФК „Сините камъни” Пламен Крумов покани на среща родителите от школата. Той отново потвърди решението си, че застава зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, както и зад неговия екип Стилиян Петров и Мартин Петров.

„Зад двата изключени клуба застават и отборите на Мечкарево, Твърдица, Речица и Младово“, каза пред Sliveninfo Пламен Крумов.

„Смело заставам зад тези хора, защото ги познавам. Заедно сме играли  в ЦСКА, а случващото се към момента във футболния съюз е едно безумие”, заяви Крумов.

Бившият футболист подчерта, че не е против Борислав Михайлов, но не одобрява неговия стил на работа и налагането на чужденци в отборите на българското първенство за сметка на родните футболисти.

Приветства програмата на Бербатов и екипа му, защото там е заложено именно развитието на Детско-юношеския футбол и да се разчита на изградените от школите футболисти.

„Тук говорим, как да развием децата и да осигурим бъдеще на най-добрите”, коментира собственикът на школата, която тази година ще чества 10-годишен юбилей.

В ФК „Сините камъни” се подготвят около 240 деца, а родителите им, присъствали на срещата, засвидетелстваха подкрепа на ръководството на клуба и застанаха зад решението им.

Пламен Крумов сподели, че една от големите цели пред клуба, е на път да се реализира. До месец школата ще има собствена база за подготовка, след като по решение на ОбС Сливен Военният стадион е предоставен на клуба.

За да изрази своето мнение, чрез интернет връзка, от Англия се включи и Стилиян Петров. Той увери, че Бербатов прави всичко по устав и иска да докаже, че решението на футболната централа да изключи клубове, е неправомерно.

 

darik.bg

Предишна ХВАНАХА ШОФЬОР С 3,40 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ В 2 ЧАСА ПО ОБЯД
Следваща ЕДНА ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР С МУЗИКАТА НА МОЦАРТ ВПЕЧАТЛИ СЛИВЕНСКАТА ПУБЛИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОГРАМА ЗА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР НА МАЛКИ ВРАТИЧКИ, ОРГАНИЗИРАН ОТ БРАТЯ ГОЧЕВИ

Сливенските бизнесмени Братя Гочеви организират футболен турнир на малки вратички, който ще се проведе в събота и неделя на спортен комплекс „Ника”. Предлагаме ви програмата на турнира, чиито победители ще

Новини Сливен

112 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3121 са новите случаи на коронавирус. Потвърдени са от направени 17 277 теста. От началото на пандемията регистрираните с COVID-19 у нас са 272 700, показват данните в Единния информационен

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ПОЛИЦИЯ СЪПРОВОЖДА ПРОТЕСТНО АВТОШЕСТВИЕ ДО ЯМБОЛ

Служители на РУ-Сливен и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Сливен проведоха полицейски мероприятия по обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението по време и след приключване на протестно автошествие, организирано