ЛЕГАЛИЗИРАТ МАРИХУАНАТА В ГЕРМАНИЯ НА 1 АПРИЛ
02.02.2024 592 Прегледи

ЛЕГАЛИЗИРАТ МАРИХУАНАТА В ГЕРМАНИЯ НА 1 АПРИЛ

След дълга борба партиите от управляващата в Германия коалиция се споразумяха по последните детайли за легализирането на канабиса, съобщи в. „Франкфуртер рундшау“.

„Следователно законът може да влезе в сила на 1 април“, обявиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит (ГСДП), Мария Клайн-Шмайнк (Зелените) и Константин Куле (СвДП) след последния кръг от преговори в Берлин.

„Регламентите са истински крайъгълен камък за една модерна политика в областта на наркотиците, която засилва превенцията и подобрява защитата на здравето, децата и младите хора.“

Сега предстои законът да бъде приет в Бундестага през седмицата, започваща на 19 февруари. При наличието на съгласие на парламентарните групи на „коалицията на светофара“ (по партийните цветове на партиите от тристранната коалиция) одобрението се смята за сигурно.

След това се очаква Бундесратът (горната камара) да разгледа законопроекта на 22 март. Неговото одобрение обаче не е задължително.

При това положение, посочва „Франкфуртер рундшау“, на 1 април ще бъде отменена забраната на канабиса, която е в сила повече от 40 години. Продажбата и отглеждането са забранени със закон през 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Сега канабисът ще бъде изваден от списъка на забранените вещества в Закона за наркотичните вещества.

Домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица от 1 април 2024 г, допълва вестникът, предаде БТА.

Всъщност участващите в правителството партии вече бяха постигнали съгласие по проектозакона в края на ноември. По-късно федералният министър на здравеопазването Карл Лаутербах (ГСДП) посочи, че вече е налице „нов подход, който да държи подрастващите колкото е възможно по-далече от дрогата и който да ограничи черния пазар и да контролира веществата“.

Предишна ПЛОЩАДКА ЗА МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ В ЯМБОЛ МОЖЕ И ДА ИМА, НО СЛЕД КАТО Е ГОТОВА НОВАТА БОЛНИЦА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В реанимацията приемат потрошен мъж. Докторът го пита: – Какво се случи, с мотор ли се преби? – Не, кихнах в гардероба. В бижутерията: – Колко струва този уред за

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Емоционалното ми състояние ме води до изводи и предложения, касаещи форум от запитвания за част от Вашето обкръжение, предимно от женски пол! Аз: – Ти що псуваш бе, келеш?

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Котката хванала една мишка и я пита: – Искаш ли да живееш? Мишката я погледнала закачливо, намигнала ѝ похотливо и казала: – Ама с когоооо? С когоооо? – Пфууууу, каква