ЛАЗАРКИ ПОСЕТИХА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА
26.04.2024 134 Прегледи

ЛАЗАРКИ ПОСЕТИХА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

Набързо настъпи пролетта тази година и макар през последните дни дъждът и облаците да се показваха по-упорито, последният работен петък срещу  Лазаровден слънцето отново се показа. Негови посланици го доведоха в сградата на Община Нова Загора – красиви лазарки от четвъртите групи на детските градини „Слънчице“ и  „Надежда“ и трета група „Мечо Пух“ на ДГ „Детски свят“.

Нетърпеливи да им се порадват, ги посрещнаха кметът на Общината Галя Захариева, заместник-кметовете Иванка Михова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев и служители от общинска администрация.

Децата не пропускат повод да поздравят своите приятели, а Лазаровден повежда предстоящите дългоочаквани празници, които събуждат не само цветята, птичките, но и доброто настроение на малки и големи.

А най-малките за пореден път показаха каква красота се крие в народните традиции. С неподправена сърдечност и жизнерадост те представиха обичая „Лазаруване“, танцуваха, изрекоха благословии и наричания, пяха лазарски песни. Звънливите им гласчета, красивите носии и веселите пламъчета в очите им изпъстриха деня.

С искрена радост кметът Галя Захариева им благодари и като добър домакин ги почерпи, а за спомен от слънчевия Лазаровден си направиха снимки.

Предишна ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТА „УКРЕПВАНЕ НА КАПАЦИТЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН В ОБЛАСТТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ И ЛИЧНАТА ПОМОЩ“
Следваща УЧЕНИЦИ ОТ КОТЕЛ РАЗКАЗВАТ ЗА НАРОДНИТЕ ОБИЧАИ НА ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА В РЕГИОНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ ИЗЗЕ ФАЛШИВИ СПОРТНИ ДРЕХИ

78 фалшиви спортни артикула от световни марки са иззети от полицейски служители на РУ-Котел при операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост. На 10 декември на територията на град

Новини Сливен

ЖЕНА Е ХВАНАТА ДА КАРА ДРОГИРАНА

26-годишна жена е установена от полицейски служители да управлява лек автомобил след употреба на наркотици. Тя е спряна за проверка днес малко след полунощ на ул.“Абаджийска“ в град Сливен. Проверката

Новини Сливен

„ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ В ПЕРИОДА ОТ 01.10.2021Г. ДО 31.10.2021Г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,