ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ПРЕДЛАГА ПАКЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА МИКРОЕЛЕМЕНТИ ДО КРАЯ НА МАРТ
март 9, 2023 533 Прегледи

ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ПРЕДЛАГА ПАКЕТНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА МИКРОЕЛЕМЕНТИ ДО КРАЯ НА МАРТ

През месец март 2023 г. медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага изследване на микроелементите: мед, цинк, селен, ванадий и йод на обща намалена цена от 232 лв. на 138 лв. За самото изследване се взема кръвна проба, а таксата манипулaция е 2 лв.

Защо е от съществено значение да се изследваме?

Eсенциалните микроелементи като мед, цинк, селен и йод са жизненонеобходими за правилното функциониране на нашето тяло, тъй като участват във важни процеси като растежа, метаболизма, функционирането на нервната система и имунната система. Наличието на елемента ванадий в организма обикновено говори за интоксикация от професионален или битов характер и дори в нормални (референтни) концентрации е възможно да се наблюдават признаци на токсичното му влияние.

За кого са подходящи изследванията?

Изследването е подходящо за всички, които са решили да посегнат към хранителни добавки,  съдържащи: мед, цинк и селен, тъй като прекомерният им прием, когато това не е необходимо, също може да доведе до токсични прояви.

Определяне нивата на  микроелементите е препоръчително  и за хора със заболявания на щитовидната жлеза или приемащи медикаменти, които повлияват щитовидната функция като кордарон. Наличието на: кожни раздразнения, проблеми с теглото, косопад,  спазването на  различни хранителни режими, нарушени когнитивни функции  (внимание, памет), мускулна слабост, повишена уморяемост, анемии, често боледуване и други неспецифични симптоми и състояния също са основание да проверим  нивата си на тези микроелементи.

Хора, които работят в стоманодобивната, нефтопреработващата, химическата, текстилната промишленост, стъклопроизводството и др. трябва да проследяват нивата  на ванадий в кръвта си поне 2 пъти годишно.

Какви условия и изисквания трябва да бъдат спазени преди изследване?

Желателно е да не се пуши преди пробовземането, а приемът на хранителни добавки,  които съдържат тези микроелементи, да бъде преустановен няколко дни по-рано.

Къде да се изследваме?

Пациентите могат да посетят всяка от самостоятелните лаборатории и манипулационни на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Предварително записване на час НЕ е необходимо.

Защо да се изследваме точно в „ЛИНА”?

Лабораторията разполага с най-модерния апарат iCAP RQ ICP-MS на Thermo Fisher Scientific. С негова помощ микроелементите могат да бъдат открити дори в изключително ниски концентрации в кръвната проба. Именно поради тази причина изследванията са изключително точни. С апаратурата работи екип от обучени специалисти.

Предишна ПРЕКЪСВАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО НА 09.03.2023 Г. В ГРАД СЛИВЕН
Следваща ВАЖНИ ОБЕКТИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И РЕМОНТ СА ВКЛЮЧЕНИ В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2023 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНЧО АФУЗОВ НАГРАДИ СЪС „ЗЛАТНО СЪРЦЕ“ МОМЧЕ ОТ ГРАДЕЦ, СПАСИЛО ЖИВОТА НА СЕМЕЙСТВО ПРИ ПОЖАР

Осмокласникът Митко Петров от котленското село Градец е тазгодишният носител на наградата за добродетелни постъпки „Златно сърце“. Областният управител Минчо Афузов му подари златен медальон във формата на сърце, а

Новини Сливен

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: „ДЕМОНТИРАНЕТО НА МОДЕЛА „БОРИСОВ“ Е ВАЖНА ЗАДАЧА, НО НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА ЗА СМЕТКА НА ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА“

Републиканци за България проведе среща с ръководните структури на партията. Сливен бе представен от областния координатор, Недко Недев. На нея бяха обсъдени организационни въпроси свързани с предстоящите предсрочни парламентарни избори

Новини Сливен

ЛЮБОЗНАТЕЛЕН КРАДЕЦ ЗАДИГНА ЕЛЕКТРОННА КНИГА ОТ ДОМА НА НОВОЗАГОРКА

На 3 октомври 65-годишна жена е подала заявление за кражба от дома й в град Нова Загора.  За времето от 14,00до 14,30 часа на 2 октомври неизвестен извършител е проникнал