КЪНЧО СТОЙЧЕВ: ИЗКАРАХ КОРОНАВИРУСА, НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШЕН …..
март 17, 2020 2530 Прегледи

КЪНЧО СТОЙЧЕВ: ИЗКАРАХ КОРОНАВИРУСА, НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШЕН …..

Председател на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес“ призова държавата да отдели 2 млрд. лева, за да спре краха на икономиката

Коронавирусът не е най-ужасния вирус, а дори е лек. Аз го изкарах преди два месеца. Това сподели в „Тази сутрин“ по бТВ председател на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес“ Кънчо Стойчев.

„Гадно е заболяването, но се минава през него без никакъв проблем. Няма нито едно доказателство в света, че това е нещо чрезвичайно. Ние ще получим такова доказателство, когато излязат годишните данни за смъртност. Тогава ще се види за тези вируси, че те не са увеличени“, добави той.

„Нямам доказателство, че бях болен от коронавирус, но всички симптоми точно съвпадат. Хиляди българи са го изкарали вече. Като народ реагираме правилно – обединено. Не е вярно, че българите не сме дисциплинирани. Реакцията на българският народ е смела, мобилизирана и без паника“, коментира социологът.

„Правителството реагира правилно, своевременно създаде щаб. Слава Богу, че се обединиха политическите партии!“, добави той.

„Най-голямата опасност пред нас е да кажем, че ще спасяваме човешките животи, но майната му на бизнеса. Той щял да се оправи. Ще положим максимални усилия за спасяване на човешките животи, но ще успеем ли? Няма. Можем обаче да спасим всяко работно място. Вирусът ще мине и ще замине“, добави Стойчев.

„Ако запазим работните места, хората ще могат да си плащат сметките и данъците, след като приключи кризата, за да не натоварват нито една от другите системи. Най-глупаво е да кажем: „Който не може да се справи, да отива на борсата“. Това е най-скъпото, защото в бюрата се отива за 12 месеца, а кой е казал, че кризата ще продължи толкова дълго?“, попита той.

Всички се надяваме за два -три месеца да приключи, заяви шефът на Сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес“.

По-евтино за всички ще бъде запазване на всяко едно работно място, добави той.

„Държавата ни има пари. България не е фалирала държава. Десетина милиарда лева има. Най-много 2 милиарда лева ще са достатъчни, за да изпълним това предизвикателство да няма нито един съкратен човек“, подчерта социологът.

„Защо Меркел и Макрон казаха, че каквото и да им струва няма да оставят фирма да фалира? Защото са тъпанари ли? Те знаят, че това е начина да се запази обществото. Грипът ще отмине и замине, но разрушим ли си обществото, ще бъдем драматично по-бедни“, коментира той.

„Трябва компенсация 100%, но веднага, защото сме в ситуация на земетресение. Помощта през първите три дни е важна. На 10-тия няма нужда. Сега трябва да спасим работните места. Синдикатите и работодателите са единни в това отношение“, каза още Кънчо Стойчев.

 

Предишна КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Дъщерята: – Ето, това е вкус! Майката: – Ето, това е чай! Бабата: – Ето, това е пакетчето, дето падна зад шкафа през 89-та! – Кондуктор, какво е това

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

В течение на три години млада, 40-годишна, преподавателка, става последователно доктор, доцент и професор. Колега я обсъжда: – Много бързо израстна до професор… – Не говори така. 17 години майка

Новини

ТУРЦИЯ ОТКРИ ПРИРОДЕН ГАЗ В ОДРИНСКА ТРАКИЯ

Сондажите на норвежкия енергиен гигант Equinor и канадската компания Valeura показаха значителни находища на природен газ в Тракия, пише турският вестник Daily Sabah, цитиран от БГНЕС. Количествата са 286 млрд.