КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ И УЛ. „САМУИЛОВСКО ШОСЕ“ В СЛИВЕН ВЕЧЕ Е ФАКТ
14.04.2022 3901 Прегледи

КРЪГОВОТО ДВИЖЕНИЕ МЕЖДУ БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ И УЛ. „САМУИЛОВСКО ШОСЕ“ В СЛИВЕН ВЕЧЕ Е ФАКТ

Изграждането на кръгово движение на бул. “Банско шосе“ и ул. “Самуиловско шосе“ в Сливен приключи. Автомобилите вече преминават през новия обект. На място беше кметът Стефан Радев, който изрази удовлетворение от работата на изпълнителя и кратките срокове, в които бяха изпълнени дейностите. Началото беше дадено в средата на март.

„Не мога да скрия, че съм много доволен и от това, което виждам като изпълнение и кратките срокове, с които беше изпълнен този обект“, каза кметът.

От своя страна управителят на фирмата Йордан Георгиев благодари на сливенските граждани за търпението и разбирането по време на изграждането.

„Имаше изключения, но 99,99 процента от хората бяха добре настроени докато работихме. Пожелавам все такива хубави неща да се случват на Сливен и безаварийно да се използва това кръстовище“, каза той.

Старото Т-образно кръстовище беше преоформено в кръгово с три вход/изхода. Местоположението и габарита е съобразено така, че при бъдещи инвестиции от страна на Община Сливен лесно да се изгради четвърти вход/изход за с. Чинтулово, без да се налагат конструктивни промени по самия кръг.

Изграждането на кръгово движение на тази конфликтна точка е част от политиката на общинското ръководство за повишаване безопасността на движение и намаляване на възможностите за пътни инциденти.

Предстои изграждане на кръгово кръстовище на булевард „Панайот Хитов“. В момента се планира такова и на булевард „Бургаско шосе“ с булевард „Илинденско въстание“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ТРОТИНЕТКИТЕ В СЛИВЕН СТАВАТ ВСЕ ПО-ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ ВЪВЕДЕ ВРЕМЕННИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Извънредно заседание на Областния кризисен щаб свика областният управител Минчо Афузов във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и тенденциите за увеличаване на заболяемостта, съобщиха от областната администрация. За да

Новини Сливен

ХВАНАХА ПИЯН ШОФЬОР НА ПЕЖО

50-годишен водач на лек автомобил „Пежо 106“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 29 юни, в 19,10 часа, в сливенското село Божевци

Новини Сливен

НАЙ-ДЪЛГАТА ОПАШКА В СЛИВЕН

Най-дългата опашка в Сливен се изви в неделния следобед на площад „Хаджи Димитър”. Раздаваха се безплатно фиданки – дъб, акация, люляк и други. Дръвчетата осигуряваше неправителствена организация „Гората.бг”. Хубавото време