КРИСТИАНА ПРИСТАВОВА: НЕДОПУСТИМО Е В 21 ВЕК В БЪЛГАРИЯ ДА НЯМАМЕ ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА
март 17, 2021 1640 Прегледи

КРИСТИАНА ПРИСТАВОВА: НЕДОПУСТИМО Е В 21 ВЕК В БЪЛГАРИЯ ДА НЯМАМЕ ЕФЕКТИВНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Водачът на листата на ПП «Републиканци за България», Пенчо Недев представи Кристиана Приставова – едно от новите лица на партията в Сливен.

«Тя е високо образована млада дама, възпитаник на ПГПЗЕ «Захарий Стоянов» Сливен, владее няколко чужди езика, завършва «Софтуерно Инженерство» в Софийски Университет «Св. Климент Охридски». Само с млади специалисти като нея можем да се справим с предизвикателствата на новото време. Качествата на г-жа Приставова са безспорни, но още по-важна е енергията за развитие, която носят тя и хората около нея. Задачата ни е да създадем ползотворна среда, в която образованите млади професионалисти, да развиват своите идеи. Те трябва да се чувстват ангажирани, уважавани и ценени.», заяви Пенчо Иванов.

Според Кристиана Приставова, цифровата грамотност на българското население трябва да бъде приоритет на бъдещото управление. В последните месеци, тя работи с останалите експерти в «Републиканци за България» за създаването на конкретни продукти и решения за:

– Развитие на електронната демокрация

– Качествено електронно правителство и администрация

– Гарантиране на прозрачността и отчетността в електронното управление

– Защита на личните данни чрез блокчейн технологии

«Недопустимо е в 21ви век в България да нямаме ефективно използване на информацията. За целта предвиждаме да изградим връзка между данните на централната и местната власт. Множеството информационни системи на държавните и общински структури трябва да бъдат свързани помежду си. Така ще отпадне необходимостта гражданите да предоставят една и съща информация на различни институции. Това ще спести значително количество време и ресурси.

Електронен подпис трябва да има всеки пълнолетен български гражданин. Масовата употреба на електронните услуги е невъзможна без наличието на добре развита, унифицирана система за персонална идентификация. Това може да стане чрез вграждането на електронния подпис в личните карти при тяхната подмяна.», разяснява Кристиана Приставова.

ПП „Републиканци за България“ се явява на предстоящите избори с номер 21 в бюлетината.

Пълната програма на партията може да видите тук:

https://republikanci.bg/RfB_election_program.pdf

 

Предишна ГЕРБ СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ УПРАВЛЕНСКИТЕ СИ ПРИОРИТЕТИ В СФЕРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУКАТА И КУЛТУРАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЕМЕННО Е ПРЕУСТАНОВЕНО ДВИЖЕНИЕТО ЗА АВТОМОБИЛИ В ЧАСТ ОТ КВ. „КЛУЦОХОР“

Във връзка с отстраняване на авария по вътрешната водопроводна мрежа временно е преустановено движението на автомобили в част от квартал „Клуцохор“. Мярката важи от входа на улица „Н. Ботушев“ (Дирекция

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА УДАРИ ЛИХВАРИ В СЛИВЕН

Полицията удари лихвари в Сливен. Криминалисти на РУ-Сливен разследват незаконна лихварска дейност. При операция по противодействие на престъпленията против парично-кредитната система в края на миналата седмица са извършени проверки в

Новини Сливен

СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО НА КРЪГОВОТО НА „РОЗОВА ГРАДИНА“

След две седмици в Сливен започва изграждането на кръговото кръстовище „Розова градина“. „До средата на март трябва да сме получили последното разрешително от Басейнова дирекция. Всичко е готово за започване