КРИМИНАЛИСТ ОТ СЛИВЕН, РАЗКРИЛ НАКРОЛАБОРАТОРИЯ, СКРИТА В ЗЕМЯТА, Е ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ
19.12.2023 976 Прегледи

КРИМИНАЛИСТ ОТ СЛИВЕН, РАЗКРИЛ НАКРОЛАБОРАТОРИЯ, СКРИТА В ЗЕМЯТА, Е ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ

Криминалист, разкрил скрита в земята накролаборатория от 600 кв. м., стана Полицай на годината. Марио Климентов е началник на сектор „Криминална полиция“ в ОД на МВР – Сливен.

Акцията, за която Климентов е награден, е от 26 март. При нея е разкрита лабораторията, която е изградена под земята в селскостопанска база, в землището на новозагорското село Асеновец. През нея се влизало от стар микробус.. В 8 специално изградени помещения с площ около 600 кв.м., са намерени различни по брой и стадий на развитие насаждения от канабис. Общият брой на растенията е около 2000. Иззети са и 50 кг. суха листна маса. Всяко помещение е оборудвано със специална система за влажност, температура, вентилация, както и обособено помещение за сушене. Намерени са и 38 000 лева.

При последвалите действия в жилищата на задържаните, в различни градове в страната, са иззети пари, компютърна техника и други вещи и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Седем са обвинените.

Наградата на Марио Климентов е голямо признание за работата на цялата полицейска дирекция на Сливен.

 

24chasa.bg

Предишна ДЕЦАТА ОТ ЯСЛА № 3 ИЗНЕНАДАХА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА В СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМА „ЙОТОВИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДЛАГА ДЕЦАТА ДО 14 Г. ДА СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Децата до 14 години да пътуват безплатно в градския транспорт, а не както досега само до седемгодишна възраст. За по-големите ученици, студентите и докторантите пък картите да бъдат с цена

Новини Сливен

ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ И НАП ПРОВЕРЯВАТ ЗЛАТАРСКИТЕ МАГАЗИНИ В СЛИВЕН

Икономическа полиция и НАП проверяват златарските магазини. Продължава активната работа на ОДМВР-Сливен по установяване на престъпления, свързани с контрабанда, финансови и данъчни нарушения. На 10 юни служители на сектор „Противодействие

Новини Сливен

ДИМИТРОВДЕН Е!

На 26 октомври българската православна църква почита паметта на св. Димитър Солунски. Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на св. Георги. Народна поговорка гласи: