КРИМИНАЛИСТИ ИЗНАСЯТ ЛЕКЦИИ ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

КРИМИНАЛИСТИ ИЗНАСЯТ ЛЕКЦИИ ЗА ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ

Четвърта по ред среща се проведе вчера в сградата на ОДМВР-Сливен на ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”  и полицейски  служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Инициативата е на ръководството на гимназията. Темата на срещите е наркотиците и вредата от тях, като целта е учениците да се запознаят с рисковете, които крие употребата на наркотични вещества. Лекциите се водят от инспектори от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”, които работят по линия „Наркотици” и са запознати в детайли с проблема. По време на срещите учениците се докоснат до пряката работа на полицейските служители, запознават се с реални събития и съдби на хора, повлияни от наркотиците. Могат да видят вредата която те причиняват, както на хората, изпаднали в зависимост, така и на хората,  извършващи престъплението.

На вчерашната среща беше представен проектът на Пламена Зенгинова, ученичка от 11 клас в същата гимназия. Той е озаглавен „Психоактивни вещества и видове наркотици”. Идеята на 17-годишното момиче е да запознае своите връстници  с основните видове наркотични и упойващи вещества, на които всеки може да стане жертва, и влиянието им върху организма и психиката на хората.

По време на срещите полицаи и ученици беседват и коментират житейските ситуации, които могат да принудят човек да посегне към наркотиците.  Обсъждат важността всеки един от тях да успяват да реализира своя потенциал и цели, без наркотични вещества, запазвайки живота и здравето си.

Противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества, остава приоритетно в работата на ОДМВР-Сливен. Ръководството на дирекция е отворено за сътрудничество в проекти, инициирани от страна на останалите институции, партньори на  МВР по изпълнение на Националната стратегия за борба с наркотиците, което включва широко участие на държавни и общински институции, частния сектор и структури на гражданското общество.

Предишна ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА
Следваща СТОЙКО ПЕЕВ, ВЕСЕЛИН КАЛАНОВСКИ, АНТОАНЕТА ДОБРЕВА - НЕТИ И ЦЯЛО СЪЗВЕЗДИЕ НА ТЕАТЪР БЪЛГАРСКА АРМИЯ ПРИСТИГА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЛАТО, ДРЕХИ И ТЕХНИКА СА ОТКРАДНАТИ ОТ ЖИЛИЩЕ В НОВА ЗАГОРА

Новозагорски криминалисти работят по случай на домова кражба. На 15 юли 63-годишен жител на Нова Загора е подал заявление за кражба на техника, дрехи и златни накити от дома му.

Новини Сливен

НАД 5000 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ СВОЯ ИМЕН ДЕН ДНЕС

На 29 юни Православната църква почита паметта на Великите апостоли Петър и Павел, ученици на Христос. Мъжете с името Петър в община Сливен са 1685. От тях 1250 са с

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА ПОИСКА ДА ДИША ЧИСТ ВЪЗДУХ

Жители на Нова Загора поискаха чист въздух, излизайки на протест срещу инсталация за биогаз в града. Хората носеха плакати с надписи: „Нас не ние страх“, „Нова Загора иска да диша“,