КРЕМЕНА ПЕТРОВА ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА КМЕТ НА НОВА ЗАГОРА
май 30, 2022 3058 Прегледи

КРЕМЕНА ПЕТРОВА ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА КМЕТ НА НОВА ЗАГОРА

Икономистът Кремена Петрова, която е общински съветник в Нова Загора, влиза в битката за кмет на общината, научи Sliveninfo. На този етап тя е единственият сигурен кандидат за градоначалник.

Извънредните местни избори в Нова Загора ще бъдат на 3 юли, постанови със свой указ държавния глава Румен Радев. Вотът се налага заради смъртта на досегашния кмет Николай Грозев, който управлява общината 15 години.

Кремена Петрова е лидер на движението за чист въздух в Нова Загора.  Тя е организатор на множеството протести за чист въздух в града. Очаква се тя да бъде издигната от Инициативен комитет.

Кремена Петрова е лицето на партията „Да, България“ в Нова Загора. Миналата година тя на три пъти беше кандидат за депутат с листата на Демократична България. Очаква се зад нея да застанат организациите на ДБ, „Изправи се.БГ“ , ИТН и други. Много е вероятно Петрова да бъде подкрепена и от БСП, чиито председател в Нова Загора Румен Христов наскоро стана шеф на борда на държавно дружество в Сливен и нямал кметски амбиции.

Все още не е ясно дали Продължаваме промяната ще издигнат свой кандидат за кмет на Нова Загора или ще подкрепят Кремена Петрова.

Ясно обаче,  че за кметското място в общината ще се бори ГЕРБ. Упорито се говори, че кандидат на партията ще бъде бившият депутат Галя Захариева. Възможни са обаче и изненади, ако ГЕРБ заложи на млад мъж от администрацията на общината.

Очаква се и „Възраждане“ да имат свой кандидат за кмет.

Всичко ще стане ясно на 7 юни в 17 часа, когато е последният срок за регистрация на кандидатите за кметове.

 

Предишна ПЕНСИОНЕР Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА В СЛИВЕН
Следваща 72 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛУВАНЕ В ОБЩИНСКИЯ БАСЕЙН НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЕСТНИТЕ КОМИСИИ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН И БЛАГОЕВГРАД СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ДЕЦА

Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в гр. Сливен и гр. Благоевград, с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) стартираха съвместна инициатива

Новини Сливен

МАГДАЛЕНА ДАНЧЕВА НАПУСКА АДВОКАТСКАТА ПРОФЕСИЯ И СЛИВЕН

Магдалена Данчева, която е сред най-известните адвокати в Сливен, става държавен съдебен изпълнител. От идния понеделник тя започва работа в районен съд – Пловдив, научи Sliveninfo. „Да, така е, ще

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗКРИВА ПРОЦЕДУРА ЗА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДИТЕ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ И „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ЗА 2019 Г.

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2019 г. Предложенията и за двете награди се правят от