КРЕМЕНА ОКСЕНКРУГ Е НОМИНИРАНА ЗА МУЗИКАЛНА НАГРАДА
07.01.2023 442 Прегледи

КРЕМЕНА ОКСЕНКРУГ Е НОМИНИРАНА ЗА МУЗИКАЛНА НАГРАДА

Директорът на Симфоничния оркестър в Сливен Кремена Оксенкруг е номинирана за наградата „Музикант на годината“.

Отличието е на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ към Българското национално радио. Присъжда се от 1991 година насам. Екипът на предаването прави предложения за носителите на наградата, която се присъжда в няколко категории. Победителите се излъчват чрез гласуване в интернет. В него може да участва всеки. Подробности за регламента –  https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata.

В началото на ноември м.г. Кремена Оксенкруг донесе на Сливен наградата „Кристална лира“. Тя се връчва от Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за ярки постижения в изкуството. Отличието й бе в категорията „Награда на публиката“ – признание за яркото й дарование, за талантливите сливенски симфоници и за успешния им творчески сезон. Оксенкруг бе номинирана и в категорията „Мениджмънт в музикалното и танцовото изкуство“ – за Великденския концерт и за концерта „Мистерията на Паганини“ през м.г. с участието на Сливенския симфоничен оркестър, които бяха приети възторжено от професионалната музикална общност и от любителите на класическата музика.

Младата цигуларка е концертен изпълнител, преподава в Италия и е ръководител на фестивал във Венеция. Носител е на множество престижни отличия. От една година и три месеца е директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Нека подкрепим номинацията й в конкурса на БНР! Срокът за гласуването изтича в края на февруари.

Предишна НАД 5000 СА ИМЕНИЦИТЕ ИВАН И ИВАНКА В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ИВАНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДИ ХУДОЖНИЦИ СЪЗДАДОХА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА ЗА УКРАСА В СЛИВЕН

За поредна година Сливен е украсен от свежо изписани монументални великденски яйца, създадени в ателиетата на Националната художествена гимназия (НХГ) „Димитър Добрович”, съобщават от учебното заведение. Тази година изписването им

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ ПРИКАНВА СЛИВЕНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ДА РАЗЯСНЯТ НА ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА РИСКОВЕТЕ ОТ КОНФЛИКТ В УКРАЙНА

Последните няколко седмици бяха обусловени от геополитическа натегнатост с военен оттенък, в чиито епицентър се оказа и България. От една страна, върховният главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа

Новини Сливен

9 ПРОФИЛАКТИЧНИ КАМПАНИИ В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ПРЕЗ АВГУСТ

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” продължават и през месец август. Те са общо 9 и включват голям брой анализи на преференциални цени, насочени към различни социално значими заболявания. „ЛИНА”