КРАСИВ ЗАВЪРШЕК НА ДЕНЯ БЕ КОНЦЕРТЪТ НА „АНСАМБЪЛ „ЗАГОРЕ” – СТАРА ЗАГОРА

КРАСИВ ЗАВЪРШЕК НА ДЕНЯ БЕ КОНЦЕРТЪТ НА „АНСАМБЪЛ „ЗАГОРЕ” – СТАРА ЗАГОРА

11 октомври бе поредния ден с богата празнична програма, организирана от община Нова Загора по повод Петковден. Ден, превърнал се във своеобразен поглед в миналото. Ателието на открито,което се провежда в рамките на изложението „Живата традиция”, бе с нови домакини. От 17 часа Мария Налбантова и Иво Георгиев показаха своите умения в изработката на художествени плетива и накити на събралите се малки и големи. Малко след това, членовете на РК „Традиция” – Нова Загора, съвместно със своите приятели от Стара Загора, Сливен   и Ямбол и Детски клуб „Млад родолюбец” при НУ „Любен Каравелов” пресъздадоха спасяването на бежанската колона през 1913г. от четите на Руси Славов и Димитър Маджаров. Историческата възстановка събра стотици жители и гости на Нова Загора пред Историческия музей, върна ни към отминали тежки периоди и ни накара да се гордеем с новозагореца  Руси Славов  – български офицер и революционер, войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Красив завършек на един много български празничен ден бе концертът на „Ансамбъл „Загоре” – Стара Загора,  който представи пред новозагорската публика пъстър фолклорен букет от песни и танци. Близо час танцьори, певци и инструменталисти разпръскваха магията на българския фоклор пред въодушевената публика, сред която бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип и общински съветници от Общински съвет – Нова Загора.

Предишна НА ПЕТКОВДЕН ВЪВ ВСЕ ОЩЕ НЕДОВЪРШЕНАТА ЦЪРКВА "СВЕТА ПЕТКА" В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ОТСЛУЖЕН ПРАЗНИЧЕН ВОДОСВЕТ
Следваща АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА С ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА Д-Р ИВ. СЕЛИМИНСКИ И БЪЛГАРСКАТА КОЛОНИЯ В БОЛГРАД („ОГЛЕДАЛОТО НА БОЛГРАД”)

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ГОРЯЩ АВТОМОБИЛ

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия в дните от 17 до 20 декември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ В КВ. „РЕЧИЦА“ Е ТАЗГОДИШНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ЕСЕННИЯ ФУТБОЛЕН ТУРНИР В СЛИВЕН

Осмото издание на Есенния футболен турнир събра в надпревара отборите на училища от населените места в община Сливен и град Кермен. Тази година големият победител е отборът на ОУ „Св.

Новини Сливен

ХВАНАХА ПИЙНАЛ ВОДАЧ НА МАЗДА В СЛИВЕН

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски екип в град Сливен. На 30 януари, около 22,30 часа, в кв.“Клуцохор“ е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван