КРАСИВ ЗАВЪРШЕК НА ДЕНЯ БЕ КОНЦЕРТЪТ НА „АНСАМБЪЛ „ЗАГОРЕ” – СТАРА ЗАГОРА
12.10.2022 444 Прегледи

КРАСИВ ЗАВЪРШЕК НА ДЕНЯ БЕ КОНЦЕРТЪТ НА „АНСАМБЪЛ „ЗАГОРЕ” – СТАРА ЗАГОРА

11 октомври бе поредния ден с богата празнична програма, организирана от община Нова Загора по повод Петковден. Ден, превърнал се във своеобразен поглед в миналото. Ателието на открито,което се провежда в рамките на изложението „Живата традиция”, бе с нови домакини. От 17 часа Мария Налбантова и Иво Георгиев показаха своите умения в изработката на художествени плетива и накити на събралите се малки и големи. Малко след това, членовете на РК „Традиция” – Нова Загора, съвместно със своите приятели от Стара Загора, Сливен   и Ямбол и Детски клуб „Млад родолюбец” при НУ „Любен Каравелов” пресъздадоха спасяването на бежанската колона през 1913г. от четите на Руси Славов и Димитър Маджаров. Историческата възстановка събра стотици жители и гости на Нова Загора пред Историческия музей, върна ни към отминали тежки периоди и ни накара да се гордеем с новозагореца  Руси Славов  – български офицер и революционер, войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Красив завършек на един много български празничен ден бе концертът на „Ансамбъл „Загоре” – Стара Загора,  който представи пред новозагорската публика пъстър фолклорен букет от песни и танци. Близо час танцьори, певци и инструменталисти разпръскваха магията на българския фоклор пред въодушевената публика, сред която бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип и общински съветници от Общински съвет – Нова Загора.

Предишна НА ПЕТКОВДЕН ВЪВ ВСЕ ОЩЕ НЕДОВЪРШЕНАТА ЦЪРКВА "СВЕТА ПЕТКА" В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ОТСЛУЖЕН ПРАЗНИЧЕН ВОДОСВЕТ
Следваща АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА С ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА Д-Р ИВ. СЕЛИМИНСКИ И БЪЛГАРСКАТА КОЛОНИЯ В БОЛГРАД („ОГЛЕДАЛОТО НА БОЛГРАД”)

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ ПЛАЩА ГЛОБА ЗА НАРУШЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ ОТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ

Мъж от Сливен ще трябва да плати глоба, наложена в Германия за нарушение от преди пет години на тамошния Закон за движение по пътищата. Окръжния съд в Сливен призна решението

Новини Сливен

ТРЕТИ БЛОК СЕ ПОДГОТВЯ ЗА САНИРАНЕ В СЛИВЕН

Трети блок за Сливен се подготвя за саниране. Иде реч за блок №25 в кв. „Сини камъни“, видя репортер на Sliveninfo. Сградата е панелна и е от първите в квартала.

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА ПИЯНИ ШОФЬОРИ БЯХА ХВАНАТИ ПО ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

В хода на специализираните операции по пътна безопасност, проведени от 14 до 17 април на територията на ОДМВР-Сливен, са установени водач на МПС, употребили алкохол над допустимото. На 16 април,