КРАСИВА ЛЕКАРКА Е НОВАТА НАДЕЖДА НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА

КРАСИВА ЛЕКАРКА Е НОВАТА НАДЕЖДА НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА

Д-р Северина Червенкондева е само на 27 години. Тя е завършила медицина през месец май в Стара Загора, а вече работи в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – Сливен. Красивата лекарка е голямата надежда, че отделението ще има още един щатен лекар инфекционист , защото от 1 октомври д-р Червенкондева започва специализация по инфекциозни болести.

„Изключително съм радостна, че колежката предпочете инфекциозните болести и вече е на първа линия в борбата с COVID – 19. Сигурна съм, че ще вземе специалността без проблеми и заедно ще се борим с опасните инфекции”, заяви пред Sliveninfo д-р Милена Ченкова, началник на отделението по инфекциозни болести в най-голямата болница в областта. След пенсионирането на д-р Митко Баев тя остана единствения инфекционист в отделението.

Sliveninfo научи, че  д-р Северина Червенкондева има сестра близначка, която също е лекар. Тя се казва Теодора. Те са дъщери на инж. Иван Червенкондев – известен бизнесмен и специалист по електричество.

Общо 13 са младите лекари – специализанти в областната болница на Сливен, които в момента са на първа линия. Те работят в пет отделения. 82 е броят на болните от COVID, които се лекуват в момента в болницата. На ден се приемат между 10 и 12 души.

Предишна 28 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН-СЛИВЕН С НАГРАДИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ОГНЕБОРЦИТЕ-14 СЕПТЕМВРИ
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО ПОВОД 14 СЕПТЕМВРИ - КРЪСТОВДЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

47 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2 760 са новите случаи на коронавирус за денонощието, открити при 9 946 теста. Общият брой регистрирани с COVID-19 до момента е 45 461, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ЦЕННО ДАРЕНИЕ

Отделението по неонатология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен получи дарение – кувьоз, който бе връчен от Моника Златанова – представител на Фондация „Нашите недоносени деца“. Парите за кувьоза

Новини Сливен

ТОЙ НАМАЛИ ЗАГУБИТЕ НА ФИРМА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“ СЕДЕМ ПЪТИ

Звучи почти невероятно. За една година загубата на общинската фирма „Пътнически превози“ – Сливен е намаляла над седем пъти. За 2017 г. дружеството, което по традиция получава сериозна субсидия от