КРАЙ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН МЪЖ, УЧАСТВАЛ В КРАЖБА НА 38 КГ ЗЛАТО
март 29, 2021 4209 Прегледи

КРАЙ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН МЪЖ, УЧАСТВАЛ В КРАЖБА НА 38 КГ ЗЛАТО

Край Сливен е задържан мъж, който е участвал в кражба на 38 кг злато на кюлчета, научи Sliveninfo.

Престъплението е извършено в Белгия. Освен златото петимата апаши от България са задигнали и много накити.

Задържането на мъжа е станало в Балкана. Той живеел в село Стара река. Къщата е била обградена от полиция и жандармерия. При ареста обаче Йордан Й. не е оказал съпротива. Задържането му е станало с европейска заповед за арест.

Цялата стойност на кражбата, извършена в Белгия е за над 3 млн. лева. Петимата бандити са задигнали златото и накитите от къщата на богат белгиец, когото измъчвали в продължение на 15 часа. През това време те се опитвали да отворят касата. Успели на 16-тия час.

Златото и накитите обаче не са намерени. Не е ясно дали те са останали  Белгия или са скрити някъде в България.

Sliveninfo научи, че в полицейската акция са участвали над 50 униформени и цивилни служители. Тя е осъществена на зазоряване, малко преди 6 часа сутринта. Йордан и дамата, с която живеел на семейни начала, се нанесли в селото преди 3 месеца. Те обаче не контактували с местните. Хора от Стара река виждали как в двора им често влизат автомобили. По принцип Стара река е село без престъпления.

Предишна АТАНАС ЗАФИРОВ: ПРОВАЛЪТ НА ГЕРБ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ВЪВ ФАКТИ И ЦИФРИ
Следваща БЕЗПЛАТНАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА 116 111 ОКАЗВА ДЕНОНОЩНА ПОДКРЕПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ОТИВАТ НА СЪД ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Борис П. и Марияна Д. Борис П. е подсъдим за това, че за времето от началото на 2007г. до края на 2010 г.

Новини Сливен

ЖИВКО Ж. ОТ СЛИВЕН ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА 18 МЕСЕЦА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ спрямо

Новини Сливен

КРАВИ УМРЯХА ОТ ПРЕЯЖДАНЕ В БАЛКАНА

Шест крави умряха от преяждане в балкана край Котел. Животните са загубили живота си в нива, след като са преяли с царевицата. Това съобщава сайтът KOTELNEWS. Д-р Илиева от общинската