КОТЛЕНЦИ СПОДЕЛИХА ЗАЕДНО МАГИЯТА НА КОЛЕДА
23.12.2022 347 Прегледи

КОТЛЕНЦИ СПОДЕЛИХА ЗАЕДНО МАГИЯТА НА КОЛЕДА

Празникът „Коледа с приятели“ събра снощи на пл. „Възраждане“ деца от община Котел и техните родители. Много смях и стотици греещи очички запалиха вълшебния плам на Коледата на тържество, подготвено от Община Котел. По традиция то се провежда под патронажа на кмета на Община Котел Коста Каранашев в навечерието на Рождественските празници. С тържеството се цели магията на коледния дух, на малките жестове на обич, топлина и внимание да бъдат споделени, защото Коледата е послание за доброто и щастието в специалните моменти, които споделяме заедно като едно голямо семейство!

По време на празника, нетърпеливите палавници очакваха своите подаръци, но преди това изгледаха в захлас представлението „Зимен празник“ и се включиха в разнообразните и весели игри, за които се бяха погрижили актьорите от Държавен куклен театър – Сливен. Те забавляваха малчуганите от сцената, а сред детското множество на площада пък бяха кукерската група към Народно читалище „Пробуда“ с. Пъдарево и куклите Маршал от „Пес патрул“, Соник Пепа Пиг, Елза от „Замръзналото кралство“ и елена Рудолф, които позираха с удоволствие до котленчетата за снимки за спомен.

Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави децата, като им пожела много здраве, щастие и обич в семейството.

„Измина една тежка в икономически и политически план година, но ние в Община Котел следвайки инерцията от предходните години, успяхме до голяма степен да осъществим плановете си за подобряването на живота на гражданите. Мога да ви уверя, че тази вечер, вие се намирате на един от най-красиво, коледно украсени площади в България. Надявам се, че ще прекарате един чудесен празник и затова ви приканвам да опитате греяното ни вино, сладките, които нашата детска градина „Дъга“ са подготвили специално за вас и разбира се топлия чай и вкусното телешко варено. Пожелавам на всички ви да бъдете живи и здрави и да се обичате! Нека бъдещето на Котел във вашите очи да бъде светло и дръзновено. Обичам ви всички! Весела и светла Коледа!“, каза в приветствието си кметът Коста Каранашев.

Най–дългоочакваният момент в целия празник беше посрещането на Дядо Коледа и Снежанка.  Белобрадият старец пристигна с голям чувал подаръци за 600 деца до четвърти клас от цялата община, а раздаването им предизвика много емоции и възторг сред най-малките, които не пропуснаха да се снимат с него.

За всички останали гости на тържеството имаше много приятни изненади, безплатно греяно вино по специална рецепта, чай и вкусно телешко варено. По традиция коледният празник завърши със заря и концерт на рок-група „Ямбол проджект“, а палавниците си тръгнаха радостни и въодушевени, прегърнали своите коледни дарове.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ "ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИСКАТ СЕ СПЕШНИ МЕРКИ СРЕЩУ ЗАЧЕСТИЛИТЕ ПОСЕГАТЕЛСТВА ВЪРХУ РИСКОВ ЖП-УЧАСТЪК КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Извънредна среща с представители на Държавното предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“, ТД „Национална сигурност“, ОД на МВР, РУ на МВР – Нова Загора и община Нова Загора проведе областният управител

Новини Сливен

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ ЦЕНТЪР ЗА ОБХВАТ НА ДЕЦАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Областният управител Чавдар Божурски свика заседание на Областния координационен център по механизма за обхват на децата и учениците в образованието. Заседанието се проведе на 17 септември, с участието на ръководители

Новини Сливен

НОВОЗАГОРЕЦ ОСТАНА БЕЗ СКЪП ТЕЛЕФОН, ДОКАТО Е БИЛ В КРЪЧМА

На 8 януари 45-годишен жител на град Нова Загора е подал заявление за кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси S8“. Пред органите на реда той е обяснил, че мобилният телефон