КОТЛЕНСКАТА БИБЛИОТЕКА ОБНОВИ ФОНДА СИ ОТ КНИГИ

КОТЛЕНСКАТА БИБЛИОТЕКА ОБНОВИ ФОНДА СИ ОТ КНИГИ

Общинската библиотека „Петър Матеев“ в Котел зарадва читателите си със стотици нови книги, след като през настоящата година спечели за трети път проект на Министерството на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“.

360 книги от 47 издателства са новите заглавия в библиотечния фонд. От тях 112 са на български автори, 248 на чужди и 45 детски книжки. Общата стойност на получените книги е за близо 4700 лева.

Основната цел на програмата на Министерството на културата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции да активизира интереса към книгата и четенето.

Набавената литература допълнително обогатява библиотечните колекции за деца и възрастни, а новите заглавия подпомогнат библиотечния екип в усилията му за набавяне на литература, която да е достъпна за повече нови читатели, както и за насърчаването на четенето сред най-малките.

Предишна СЛИВЕНСКИ ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ДВА ЛЕКИ АВТОМОБИЛА
Следваща ПРОГРАМАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР- СЛИВЕН ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕ ЛЕТЯХА КАТО ПТИЦИ НАД СЛИВЕН

Те се появиха малко след 14.30 часа в небето над Сливен. Един по един. Четиримата парапланеристи полетяха от Карандила и повече от пет минути се рееха над сините камъни и

Новини Сливен

ПИЯН СЛИВНАЛИЯ УПРАВЛЯВА ТРАКТОР ПОСРЕД НОЩ

42-годишен мъж е хванат да управлява трактор след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена от нощния патрулен екип на участък „Петолъчка“ в село Горно Александрово. В 23,10

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ САНИРАНЕТО НА БЛОК № 2 В Ж.К. „СИНИ КАМЪНИ“

Санирането на блок № 2 в ж.к. „Сини камъни“ приключи. Той беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Предстои блокът да бъде въведен в експлоатация.