КОТЛЕНКАТА ГЕРГАНА ЛАЗАРОВА Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ УЧЕНИЦИ НА НАЦИОНАЛНОТО НИВО НА КОНКУРСА „НАСЛЕДНИК СЪМ НА…“
27.03.2024 175 Прегледи

КОТЛЕНКАТА ГЕРГАНА ЛАЗАРОВА Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ УЧЕНИЦИ НА НАЦИОНАЛНОТО НИВО НА КОНКУРСА „НАСЛЕДНИК СЪМ НА…“

Деветнадесет ученици, отличени в Националния ученически конкурс за есе „Наследник съм на…“, посветен на 110-ата годишнина от Балканските войни (1912 – 1913), бяха наградени на тържествена церемония в Министерството на отбраната. Наградите бяха връчени от заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и на образованието и науката Емилия Лазарова днес – Денят, в който се навършват 111 години от падането на Одринската крепост (1913 г.).

В конкурса участие взеха 135 проекта, на ученици от средните училища в България, разделени в две групи, според регламента: първа група от V – VII клас и втора група от VIII – XI клас.

Проектът на котленката Гергана Лазарова, беше на тема: „Наследник съм на велики герои от Котленския край“ и той участва във втора възрастова група. В него момичето от НУФИ „Филип Кутев“- Котел, разказва за великите герои от котленския край като Кръстю Иванов Кръстев, нейния пра- пра дядо, офицер Недю Станев и други, участвали в Балканската война.

Националният ученически конкурс „Наследник съм на…“ беше организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие (ЦВО), съвместно с Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България.

След тържествената церемония в зала „Тържествена“ от МО съобщиха, че с тяхна подкрепа, Съюзът на ветераните от войните на България ще издаде сборник, който да напомня на поколенията за конкурса, включително с 19-те най-добри проекта.

За всички отличени ученици и техните родители Военна академия „Георги Раковски“, разтвори вратите си и запозна присъстващите с историята на първото военно висше училище в България.

Предишна ЖЕНИ ОТ ГРУПАТА НА МАЙСТОРИТЕ ПРЕДСТАВЯТ НОВИ ТЕНДЕНЦИИ В ИЗКУСТВОТО НА ПЛАКАТА
Следваща ПОЛИЦАИ СПРЯХА КОЛА С ДРОГА В СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АТАНАС ЗАФИРОВ ИЗЛЕЗЕ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН

Уважаеми граждани на област Сливен, приятели! Изчаках окончателните резултати от проведените парламентарни избори и се обръщам към Вас с открито лице и чиста съвест. Благодаря на първо място на всички,

Новини Сливен

10-ГОДИШНО МОМЧЕ СЕ ОКАЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ПОЖАР

Служители на участък „Запад”  разкриха случай на палеж. Престъплението е извършено на 23 декември. В РУ-Сливен е получен сигнал за възникнал пожар в заведение в село Гавраилово, при който са

Новини Сливен

В КЬОРПЕЕВАТА КЪЩА ПРЕСЪЗДАДОХА ОБИЧАИТЕ, СВЪРЗАНИ С ПОСРЕЩАНЕТО НА КОЛЕДА В КОТЕЛ

Най-богатата музейна експозиция в община Котел, представяща етнографията от региона – „Кьорпеева къща“ посрещна Даскалската Коледарска група. По случай наближаващите коледно-новогодишни празници групата, сформирана от настоящи и бивши учители от Средно училище