КОТЕЛ С ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

КОТЕЛ С ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

Всяка година през месец септември се провеждат Европейските дни на наследството, в които се включват милиони хора от почти всички страни на Стария континент. През 2018-та те са и кулминация на честванията на Европейската година на културното наследство.

По този повод Община Котел и Исторически музей – Котел, организират разнообразни инициативи на 21 и 22 септември.

От 16.00 часа на 21 септември /петък/ в Експозиция „Котленски възрожденци” с Пантеон на Георги Ст. Раковски ще бъде открита изложба „Първата световна война и Котленският край /1914-1918/“ с подбрана информация и снимков материал от фонда на музея и презентация, посветена на 110-та годишнина от Независимостта на България.

От 17.00 часа ще бъдат положени цветя на паметника на ген. Радко Димитриев в с. Градец.

По повод Международния ден на мира – 21 септември, Община Котел се присъединява към инициативата „Нека първият им звън изрече думата „мир“ – Камбанен звън из цяла Европа“. От 19.00 до 19.15 часа българско време камбаните на църквата „Света Троица”, както и камбаните във всички европейски страни ще забият в чест на солидарността, мира и културното наследство в Европа и света.

На 22 септември /събота/ всички музеи на територията на Община Котел обявяват Ден на отворените врати по повод Деня на Независимостта на България и  Европейските дни на наследството 2018 г.

От 17.00 ч. Художествена галерия „Христо Тодоров” – Жеравна представя изложба живопис-пастели на художника Стефан Стайков. Картините на автора са вдъхновени от богатите му романтични наблюдения и впечатление от света и природата като постепенно, с помощта на приятели, Стайков навлиза в един свят, който разгръща нови и нови въздействия и представи.

 

 

Предишна ЯМБОЛ ЧЕСТВА 110 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА В МУЗЕЯ НА БОЙНАТА СЛАВА
Следваща ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ МИНИСТЪР И КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БАЗА НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН КАНИ НА „СОЦИАЛНО КАФЕ“ МЛАДЕЖИ В ЗАТРУДНЕНО ФИНАНСОВО ПОЛОЖЕНИЕ

Младежки дом – Сливен кани в „Социално кафе“ всеки петък от 16.00 ч. младежи в затруднено финансово положение над 18 г., желаещи да положат ново начало в живота си в

Новини Сливен

СВЕТОФАРЪТ НА СТЪКЛЕНОТО КРЪСТОВИЩЕ ЩЕ РАБОТИ НА МИГАЩА ЖЪЛТА СВЕТЛИНА

Поради авария светофарната уредба на ул. „Илинденски въстание“ ще работи на мигаща жълта светлина, до отстраняване на повредата. От Община Сливен апелират гражданите – водачи на моторни превозни средства и

Новини Сливен

ГОТОВ ЛИ Е СЛИВЕН ЗА РАЗВИТИЕ?

По време на избори всички се надпреварват да искат „ диалог“ с гражданите. В историята на прехода обаче, няма политик на национално или на местно ниво, който да е поискал

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seventeen + four =