КОТЕЛ С ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

КОТЕЛ С ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО

Всяка година през месец септември се провеждат Европейските дни на наследството, в които се включват милиони хора от почти всички страни на Стария континент. През 2018-та те са и кулминация на честванията на Европейската година на културното наследство.

По този повод Община Котел и Исторически музей – Котел, организират разнообразни инициативи на 21 и 22 септември.

От 16.00 часа на 21 септември /петък/ в Експозиция „Котленски възрожденци” с Пантеон на Георги Ст. Раковски ще бъде открита изложба „Първата световна война и Котленският край /1914-1918/“ с подбрана информация и снимков материал от фонда на музея и презентация, посветена на 110-та годишнина от Независимостта на България.

От 17.00 часа ще бъдат положени цветя на паметника на ген. Радко Димитриев в с. Градец.

По повод Международния ден на мира – 21 септември, Община Котел се присъединява към инициативата „Нека първият им звън изрече думата „мир“ – Камбанен звън из цяла Европа“. От 19.00 до 19.15 часа българско време камбаните на църквата „Света Троица”, както и камбаните във всички европейски страни ще забият в чест на солидарността, мира и културното наследство в Европа и света.

На 22 септември /събота/ всички музеи на територията на Община Котел обявяват Ден на отворените врати по повод Деня на Независимостта на България и  Европейските дни на наследството 2018 г.

От 17.00 ч. Художествена галерия „Христо Тодоров” – Жеравна представя изложба живопис-пастели на художника Стефан Стайков. Картините на автора са вдъхновени от богатите му романтични наблюдения и впечатление от света и природата като постепенно, с помощта на приятели, Стайков навлиза в един свят, който разгръща нови и нови въздействия и представи.

 

 

Предишна ЯМБОЛ ЧЕСТВА 110 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА В МУЗЕЯ НА БОЙНАТА СЛАВА
Следваща ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ МИНИСТЪР И КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА БАЗА НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОРТЕН ПОСРЕЩНА КМЕТА НА …. КОРТЕН

Sliveninfo ви предлага уникална снимка, уважаеми читатели. В понеделник кметът на новозагорското село Кортен посрещна кмета на село Кортен в Молдова. Минчо Атанасов прие Анатолий Арабаджа изключително радушно. Село Кортен

Новини Сливен

ТВЪРДИЦА СИ ВЪРНА ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

По случай празника на Твърдица – Петковден изложихме съкровище от златни монети за жителите на града ни. Всъщност това е част от съкровището, намерено през 1967 г. край Твърдица, което

Новини Сливен

ПЛЕНЕР ЗА РИСУНКА И ПРАЗНИЧНО ШОУ НА 1 ЮНИ В ТВЪРДИЦА

Община Твърдица и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1914” канят на празник по повод 1 юни – Международен ден на детето. От 10 ч. на 1 юни започва пленер в

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × 2 =