КОТЕЛ ПРИКЛЮЧВА ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ СИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ
юни 11, 2020 801 Прегледи

КОТЕЛ ПРИКЛЮЧВА ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ СИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

До края на юни се очаква да бъде завършена рехабилитацията на ул. „Луда Камчия“, с което Община Котел приключва проект: „Рехабилитация на съществуващи улици, тротоарни настилки и съоръжения към тях“.

Улиците „Г.С. Раковски“ и „проф. Павлов“ вече са въведени в експлоатация.

Строителните дейности започнаха през 2019 г. на 4 подобекта, като за периода на проекта са рехабилитирани най-натоварените улици в града. Изцяло нова aсфалтова настилка е положена на ул. „Г. С. Раковски“ с площ : 7848 кв. м , ул.“ Проф. Павлов“ – 7862 кв. м и ул. “Луда Камчия“ с 13 820 кв. м .

Нова тротоарна настилка е положена на ул. „Изворска“ – 1100 кв. м . Около автогарата са поставени нови осветителни тела. Предстои асфалтиране на допълнителните участъци в района на СУ „ Г. С. Раковски“ , Автогара – Котел и пред Спешния център.

За реализирането на проекта са вложени 1 571 731,58 лв. Средствата са осигурени от по подмярка 7.2: „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ .

Проектът е част от програмата на кмета Коста Каранашев за подобряване на инфраструктурата и превръщането на Котел в по – добро място за живот.

Предишна ЕДНА ЖЕРТВА И ЕДИН ТЕЖКО РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА
Следваща "СМЯНА НА КАРАУЛА" В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕТЕ НА 11 ГОДИНИ Е РАНЕНО ПРИ КАТАСТРОФА МЕЖДУ ФИАТ И ОПЕЛ ПО ПЪТЯ ЗА ИЧЕРА

На 4 юли, около 13.00 часа, е възникнало пътно произшествие на километър 26,00 по път III-488. Лек автомобил „Фиат”, управляван от мъж на 69 години от град Нова Загора, при

Новини Сливен

ДВАМА ШОФЬОРИ СА ЗАЛОВЕНИ С ДРОГА

Двама водачи с наркотични вещества са установени от полицейски служители в град Сливен. На 26 февруари, около 14,15 часа е извършена проверка на водача на лек автомобил „Мерцедес 190“- И.З.(28г.)

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ ОТ ОБЩИНАТА ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми лекари, За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай професионалния ви празник – Деня на българския лекар. От името на цялата сливенска общност приемете искрени благодарности