КОТЕЛ ПРИКЛЮЧВА ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ СИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ
юни 11, 2020 680 Прегледи

КОТЕЛ ПРИКЛЮЧВА ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ СИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

До края на юни се очаква да бъде завършена рехабилитацията на ул. „Луда Камчия“, с което Община Котел приключва проект: „Рехабилитация на съществуващи улици, тротоарни настилки и съоръжения към тях“.

Улиците „Г.С. Раковски“ и „проф. Павлов“ вече са въведени в експлоатация.

Строителните дейности започнаха през 2019 г. на 4 подобекта, като за периода на проекта са рехабилитирани най-натоварените улици в града. Изцяло нова aсфалтова настилка е положена на ул. „Г. С. Раковски“ с площ : 7848 кв. м , ул.“ Проф. Павлов“ – 7862 кв. м и ул. “Луда Камчия“ с 13 820 кв. м .

Нова тротоарна настилка е положена на ул. „Изворска“ – 1100 кв. м . Около автогарата са поставени нови осветителни тела. Предстои асфалтиране на допълнителните участъци в района на СУ „ Г. С. Раковски“ , Автогара – Котел и пред Спешния център.

За реализирането на проекта са вложени 1 571 731,58 лв. Средствата са осигурени от по подмярка 7.2: „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ .

Проектът е част от програмата на кмета Коста Каранашев за подобряване на инфраструктурата и превръщането на Котел в по – добро място за живот.

Предишна ЕДНА ЖЕРТВА И ЕДИН ТЕЖКО РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА НА МАГИСТРАЛАТА
Следваща "СМЯНА НА КАРАУЛА" В ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТИР ГОРЯ НА МАГИСТРАЛАТА В ПЕТЪК СЛЕДОБЕД

Тир горя в сливенския участък на АМ „Тракия“ в късния петъчен следобед. Инцидентът стана на км. 295 в посока София. Напълно изгоря ремарке с ламарина. Пристигналите огнеборци обаче спасиха камиона

Новини Сливен

КМЕТЪТ НАБЛЮДАВА ПРАКТИЧЕСКО ЗАНЯТИЕ ПО ОВЛАДЯВАНЕ НА ПОЖАР

Кметът Стефан Радев наблюдава практическо занятие по овладяване на пожар в земеделски земи и стърнища. Събитието е част от съвместно практическо занятие на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на

Новини Сливен

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 8 МАРТ – 8 МИСЛИ ЗА ЖЕНАТА ОТ ЯНКО ЯНКОВ

С уважение и обич ги споделя инж. Янко Янков, заместник – председател на ДПС: Не, няма да конфронтирам половете, няма да залагам кой е по – силният, няма да водя