КОТЕЛ ОТПРАЗНУВА 199 г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ
април 15, 2020 404 Прегледи

КОТЕЛ ОТПРАЗНУВА 199 г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ

Котел отпразнува 199 г. от рождението на патрона на града Георги Раковски с издигнане на националния флаг на празен площад, съобразявайки се със обстоятелствата.

За повода кметът Коста Каранашев поздрави съгражданите си.

„Няма как и не може да не отдадем заслужената почест на Патриарха на Българското националноосвободително движение. Личността, родена в Котел, която е дала най-много на Българското възраждане!”, каза в словото си Каранашев.

Той направи паралел между сегашната обстановка и търпението, което трябва да проявим, за да отмине тази епидемия, спазвайки всички мерки, давани от Националния кризисен щаб, и делото на хората като Раковски от онези времена – днес България да бъде свободна и нормално развиваща се държава.

„Днес ние трябва да проявим дисциплина, за да опазим себе си и целия народ. Тогава те са отдали живота си в името на поколенията. Нещата наистина са несъпоставими, но това, което днес се иска от нас, е в пъти по-малко и лесно. Съвременният свят, в който живеем ни, направи доста разглезени, сега е време, в което трябва да проявим самосъзнание, да се вслушваме и изпълняваме това, което ни се казва да правим. Моля нашите съграждани за търпение, нека да отмине тази епидемия и след това животът ще се върне в своето нормално русло”, посочи кметът.

 

„Дарик“

Предишна ОБЩИНАТА И КМЕТСТВАТА ИЗДАВАТ БЕЛЕЖКИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ ЗА ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ КПП
Следваща ОДОБРЕНИ СА ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЗЕМИ ПО ПАРАГРАФ 4 В СЕДЕМ СЛИВЕНСКИ СЕЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ АПАРТАМЕНТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „КОЛЬО ФИЧЕТО“

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от жилище в сливенския квартал „Кольо Фичето“. На 31 януари неизвестен извършител е проникнал в жилището на 57-годишна жена и е извършил кражба на

Новини Сливен

КАТАСТРОФА НА КРЪГОВОТО „РОЗОВА ГРАДИНА“

Катастрофа затруднява движението на кръговото кръстовище „Розова градина“ в Сливен, видя репортер на Sliveninfo. Ударили са се микробус „Рено“ и лек автомобил „Рено“. Има счупени стъкла. На място пристигна полиция.

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА” ОБЯВЯВА НАБИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ПЪРВАТА СИ ЗА 2020 ГОДИНА СЕСИЯ

Общински фонд „Култура” започва набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край. Проектите могат да се подават от 13 януари до 13