КОСТА КАРАНАШЕВ: „ОБИЧАМ ГРАДА СИ! ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО Е НУЖНО, ЗА ДА ВЪРВИ ТОЙ НАПРЕД!“

КОСТА КАРАНАШЕВ: „ОБИЧАМ ГРАДА СИ! ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО Е НУЖНО, ЗА ДА ВЪРВИ ТОЙ НАПРЕД!“

В Деня на народните будители- 1 ноември, Котел чества своя празник. По традиция той започна със Света литургия в храм „Света Троица” и издигане на националния флаг на Република България и знамето на Котел на пл. „Възраждане“.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Община Котел – Коста Каранашев, председателят на Общински съвет Котел – Христина Чолакова, областният управител на Област Сливен – Чавдар Божурски, носителят на почетния знак за значителен принос за Община Котел –  Величка Съботинова, заместник – кметовете Детелина Адамова и Шериф Кувандж, ст. комисар Димитър Величков – директор на ОДМВР – Сливен, Николай Чиликов – директор на ТД ДАНС – Сливен, гл. инспектор Борислав Гинев – началник на РУП – Котел,  проф. дин Иван Русев,  общински съветници, директори на училища, културни и просветни дейци, граждани.

„Котел е градът, който има най-голям принос за Българското възраждане. Той е градът, в който са родени повечето велики личности, изиграли решаваща роля за просперитета, за развитието на нашата красива родина България. За Котел се говореше с огромен респект и уважение. В началото на този мандат, аз ви обещах, че ще върна самочувствието на котленци и на гражданите на община Котел. Уверявам ви, че екипът на община Котел, общинските съветници, и лично аз, полагаме огромни усилия в това, градът ни да стане отново добро място за живеене и за пример“, каза в приветствието си към гражданите кметът Коста Каранашев. „Примерът, който са ни дали всички тези светли личности, родени в нашия град е огънчето, светилото, което трябва да ни води и в сегашния ни път. Обичам града си и ще продължавам и в бъдеще да правя всичко, което е нужно, за да върви той напред“, каза още градоначалникът.

Празничната програма продължи с молебен за здраве и добруване на жителите на Котел, отслужен от архиерейския наместник на Котленска околия ставрофорен свещеноиконом Димитър Сотиров и възстановка на събития от периода на Българското възраждане, в изпълнение на клуб „Традиция“.

Венци и цветя пред паметника на Георги Раковски положиха кметът Коста Каранашев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Христина Чолакова и общински съветници, политически партии, организации и граждани.

Празничната програма на община Котел продължи в малката зала на НЧ „Съгласие-Напредък-1870“, където се проведе среща– разговор с проф. дин Иван Русев на тема: „За някои неизвестни и малко известни моменти от стопанската и културната история на Котел през Възраждането“. По-късно във фоайето на експозиция „Котленски възрожденци“ бе открита фотоизложбата „Спомени от Котел – архивни изображения от началото на ХХ век“ и представяне на монографията на Валентин Княжевич „Кара Танас – войводата от Катунище“.

17.30 ч. е началният час на рецитал в залата на Младежки дом по случай празника. В него ще се включат ученици от клуб „Млад възрожденец“ към СУ „Г. Ст. Раковски“ и битовата група към НЧ „Съгласие-Напредък-1870“.

От 18.30 ч. ще започнат празничните илюминации.

Поздравителни адреси за празника се получиха от Цветан Цветанов – зам.-председател на ПП ГЕРБ, Десислава Танева – председател на комисията по земеделие към Народното събрание, Галя Захариева – народен представител от ПП ГЕРБ и от кметовете на общините Сливен, Ямбол, Камено и Банско. Поздрави бяха изпратени още от Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, Националното сдружение на общините, от Калина Казанджиева – директор на териториално статистическо бюро – Югоизток, инж. Мирослав Маринов – директор на Регионална дирекция по горите – Сливен и други.

 

Предишна ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО ПРОВЕДЕ ПРИЕМНИЯ СИ ДЕН
Следваща ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ ЗАСЕДАНИЕ НА СЛИВЕНСКАТА ОБЩИНСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Продължава засилената патрулна дейност по противодействие на разпространението и употребата на наркотици. Трима  са задържани, иззети са над 30 грама марихуана. На 14 март екипи на група „Охрана на обществения

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА ТЕБ!“, ОРГАНИЗИРАНЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

По инициатива на кмета Стефан Равед и във връзка с множеството сигнали на хора в затруднено положение, останали без работа или поставени под карантина, Община Сливен организира кампания „Заедно за

Новини Сливен

ЖЕНА Е В БОЛНИЦА СЛЕД КАТАСТРОФА

  На 11 декември, в 17,38 часа , е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на кръстовището с улици „С.Румянцев“ и „П.Яворов“ в град Сливен. Лек автомобил „Пежо“, управляван от

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three − two =