КОСТА КАРАНАШЕВ: „ОБИЧАМ ГРАДА СИ! ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО Е НУЖНО, ЗА ДА ВЪРВИ ТОЙ НАПРЕД!“

КОСТА КАРАНАШЕВ: „ОБИЧАМ ГРАДА СИ! ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО Е НУЖНО, ЗА ДА ВЪРВИ ТОЙ НАПРЕД!“

В Деня на народните будители- 1 ноември, Котел чества своя празник. По традиция той започна със Света литургия в храм „Света Троица” и издигане на националния флаг на Република България и знамето на Котел на пл. „Възраждане“.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Община Котел – Коста Каранашев, председателят на Общински съвет Котел – Христина Чолакова, областният управител на Област Сливен – Чавдар Божурски, носителят на почетния знак за значителен принос за Община Котел –  Величка Съботинова, заместник – кметовете Детелина Адамова и Шериф Кувандж, ст. комисар Димитър Величков – директор на ОДМВР – Сливен, Николай Чиликов – директор на ТД ДАНС – Сливен, гл. инспектор Борислав Гинев – началник на РУП – Котел,  проф. дин Иван Русев,  общински съветници, директори на училища, културни и просветни дейци, граждани.

„Котел е градът, който има най-голям принос за Българското възраждане. Той е градът, в който са родени повечето велики личности, изиграли решаваща роля за просперитета, за развитието на нашата красива родина България. За Котел се говореше с огромен респект и уважение. В началото на този мандат, аз ви обещах, че ще върна самочувствието на котленци и на гражданите на община Котел. Уверявам ви, че екипът на община Котел, общинските съветници, и лично аз, полагаме огромни усилия в това, градът ни да стане отново добро място за живеене и за пример“, каза в приветствието си към гражданите кметът Коста Каранашев. „Примерът, който са ни дали всички тези светли личности, родени в нашия град е огънчето, светилото, което трябва да ни води и в сегашния ни път. Обичам града си и ще продължавам и в бъдеще да правя всичко, което е нужно, за да върви той напред“, каза още градоначалникът.

Празничната програма продължи с молебен за здраве и добруване на жителите на Котел, отслужен от архиерейския наместник на Котленска околия ставрофорен свещеноиконом Димитър Сотиров и възстановка на събития от периода на Българското възраждане, в изпълнение на клуб „Традиция“.

Венци и цветя пред паметника на Георги Раковски положиха кметът Коста Каранашев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Христина Чолакова и общински съветници, политически партии, организации и граждани.

Празничната програма на община Котел продължи в малката зала на НЧ „Съгласие-Напредък-1870“, където се проведе среща– разговор с проф. дин Иван Русев на тема: „За някои неизвестни и малко известни моменти от стопанската и културната история на Котел през Възраждането“. По-късно във фоайето на експозиция „Котленски възрожденци“ бе открита фотоизложбата „Спомени от Котел – архивни изображения от началото на ХХ век“ и представяне на монографията на Валентин Княжевич „Кара Танас – войводата от Катунище“.

17.30 ч. е началният час на рецитал в залата на Младежки дом по случай празника. В него ще се включат ученици от клуб „Млад възрожденец“ към СУ „Г. Ст. Раковски“ и битовата група към НЧ „Съгласие-Напредък-1870“.

От 18.30 ч. ще започнат празничните илюминации.

Поздравителни адреси за празника се получиха от Цветан Цветанов – зам.-председател на ПП ГЕРБ, Десислава Танева – председател на комисията по земеделие към Народното събрание, Галя Захариева – народен представител от ПП ГЕРБ и от кметовете на общините Сливен, Ямбол, Камено и Банско. Поздрави бяха изпратени още от Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, Националното сдружение на общините, от Калина Казанджиева – директор на териториално статистическо бюро – Югоизток, инж. Мирослав Маринов – директор на Регионална дирекция по горите – Сливен и други.

 

Предишна ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО ПРОВЕДЕ ПРИЕМНИЯ СИ ДЕН
Следваща ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ ЗАСЕДАНИЕ НА СЛИВЕНСКАТА ОБЩИНСКА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 12 АПРИЛ В ЗАЛА „ЗОРА“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА ИЗЛОЖБА „140 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ“

В навечерието на 16 април – ден на Конституцията и юриста и по повод 140 години от приемането на Търновската конституция, Регионален исторически музей “Симеон Табаков”, Библиотека „Зора“ и Държавен архив – Сливен организират изложба под надслов „140 ГОДИНИ 

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Поради отстраняване на възникнала авария по топлопреносната мрежа, ще бъде спряно топлоподаването до 16:00ч. на 26.07.2019г. към ж.к.“Дружба“ №10; №11 и №17. Ръководството на дружеството се извинява за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА РАБОТИ ПО СИГНАЛ ЗА УНИЩОЖЕНИ ЛОЗЯ МЕЖДУ ТОПОЛЧАНЕ И КАЛОЯНОВО

Сигнали за силна музика и 48 констатирани нарушения по време на специализирана операция в малките населени места от община Сливен. На 2 и 3 февруари екипи на участъци „Петолъчка“ и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × 4 =