КОСТА КАРАНАШЕВ: „НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН ЛИЦЕТО НА ОБЩИНА КОТЕЛ Е СЕЛО ПЪДАРЕВО“
15.02.2023 721 Прегледи

КОСТА КАРАНАШЕВ: „НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН ЛИЦЕТО НА ОБЩИНА КОТЕЛ Е СЕЛО ПЪДАРЕВО“

Котленското село Пъдарево отбеляза празника Трифон Зарезан.

Празненството започна с шествие от сградата на пъдаревското читалище до лозовия масив, където гостите бяха посрещнати с топла пита и вино от кмета на селото Петър Петров. На място бе извършено ритуалното зарязване на лозови пръчки и поливане на лозница с вино за благодат през годината. За доброто настроение на всички се погрижеха учениците на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, гр. Котел, които по традиция водеха и шествието.

„На Трифон Зарезан лицето на община Котел е село Пъдарево. На всички лозари, майстори винари и любители на българското вино пожелавам спорен труд, плодородна и благодатна година. Обичайте се, бъдете здрави и нека в отношенията ви да има повече човещина!“, каза в приветственото си слово кметът на Община Котел Коста Каранашев.

След приветственото слово на кмета за поредна година в Пъдарево беше спазена традицията и най-добрите винопроизводители получиха своите награди в конкурса за домашно бяло и червено вино.

В категория „Домашни бели вина “, 1-во място зае Ванко Иванов, а 2-ро и 3-то място отидоха при Петър Петров и Димитър Димов. В категория „Домашни червени вина “, 1-во място зае Славчо Славчев, а 2-ро и 3-то при – Костадин Младенов и Живка Жечкова.

Гости на събитието бяха кметът на Община Котел Коста Каранашев, председателят на Общински съвет- Котел Христина Чолакова, зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят на Община Котел Христо Карабекиров, общински съветници и кметове на кметства.

В същото време, в Котел, деца от кръжок творческо обединение „Дарования“ при НЧ „Съгласие-напредък 1870“ и Общинска библиотека „П. Матеев“ по повод католическия празник Свети Валентин, представиха изложба на изработени от тях картички за 14-ти февруари, която може да бъде видяна в залата на общинската библиотека.

 

 

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ГОСТУВА В ПК „ЗАГОРЕ“ НА 14 ФЕВРУАРИ
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ДЪРЖАВАТА И "ВиК" ДА ПРЕДСТАВЯТ ЕКШЪН-ПЛАН ЗА СРОКОВЕТЕ И ОТСТРАНЯВАНЕТО НА НЕРЕДНОСТИТЕ ПО ВОДНИЯ ПРОЕКТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

23-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА КРАЙ ЧИНТУЛОВО

На 13 ноември, около 19,30 часа, в дежурната част на РУ-Сливен,  е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на пътя град Сливен-село Чинтулово. Произшествието е станало с лек автомобил „Пежо

Новини Сливен

ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА БЛОК № 21 В Ж.К. „СИНИ КАМЪНИ“

Стартираха дейностите по саниране на блок № 21 в ж. к. „Сини камъни“. Ползотворно сътрудничество и успешно приключване на дейностите по сградата пожела днес кметът Стефан Радев. Жилищният блок ще

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 08. 01. 2019г. (вторник) от 08.30ч. до 11.00ч. ще бъде прекъснато водоподаването в района на ул.