КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПОМОГНАЛ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ЧУЖДЕНЦИ ОТ КАТАСТРОФАТА КРАЙ НОВА ЗАГОРА
10.01.2023 709 Прегледи

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ ПОМОГНАЛ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ЧУЖДЕНЦИ ОТ КАТАСТРОФАТА КРАЙ НОВА ЗАГОРА

Лидерът на „Възраждане“ е бил на мястото на магистрала „Тракия“, където снощи катастрофира кола с чужди граждани, за които се предполага, че са нелегални мигранти, а водачът й изчезна.

Костадинов разказа за преживяванията си във фейсбук. Той е преминавал случайно през участъка, когато е забелязал ударения автомобил:

„Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на магистралата виждам много коли на аварийни. Спирам, отивам да видя какво става – катастрофа, една кола стои смляна в средната лента, до нея на асфалта лежат и не мърдат трима души. Виждам човек в светлоотразителна жилетка. Решавам, че е полицай, но после виждам, че не е, а липсва и полицейска кола.

Оказва се тираджия, станал свидетел на катастрофата, и по своя инициатива започнал да регулира движението.
Намесихме се и ние, сложихме авариен триъгълник, започнахме да махаме със светлинни сигнали на бясно каращите коли, за да не се блъснат в ударената кола. Пострадалите се оказаха нелегални емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, докато не дойдат лекарите, за да не пострадат повече – така са ни учили в курсовете на Червения кръст по бърза помощ.

Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме нужда от помощ!!!! Нито една, а минаха десетки коли!!! Полицията дойде след около 30-35 минути, линейката след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след линейката. Всички действаха бързо и професионално, макар и според мен да закъсняха.

Но пък в такава ситуация минутите текат като часове, така че не искам да ги осъждам. Има и друго – докато бяхме на магистралата поне 3 пъти щяха да се блъснат коли в нас! Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и въпреки това „състезателите“ буквално щяха да ни отнесат на няколко пъти, заедно с катастрофилалата кола.

Обикновено в такива случаи нападаме прогнилата държава и разпадащите се нейни служби, и почти винаги имаме основание. Обаче, драги сънародници, кого да нападна за това, че никой не спря да помогне в нощта?!?

В заключение ще кажа само едно – БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия. Един човек, но голям българин, когото сега като пиша се сещам, че дори забравих да го питам как се казва. Човеко, който и да си ти, покланям се пред теб!“

 

epicenter.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОМБИНИРАН ТЕСТ ЗА РЕСПИРАТОРНИ ВИРУСИ И ИЗСЛЕДВАНЕ НА АНТИТЕЛА НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ В "ЛИНА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА: НОВА ЗАГОРА Е НОВОТО МЯСТО ЗА КУЛТУРА

Имаме всички предпоставки да бъдем устойчива и модерна община, в която качеството на живот е гарантирано – Г-жо Захариева, измина една година от работата ви като кмет на община Нова Загора. Тръгнахте с идеи

Новини Сливен

НАД 200 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА ИЗВЪРШЕНИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ОБЩИНСКИЯТ КРЪГ НА ФУТБОЛНОТО ПЪРВЕНСТВО ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2018 – 2019

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 – 2019 в Сливен. Във възрастова група 5-7 кл., първото място завоюваха учениците от ОУ „Братя Миладинови“. Второто място остана