КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”
07.01.2022 1504 Прегледи

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”

Вицепремиерът Корнелия Нинова „хвана бика за рогата”. Тя обяви, че държавата ще се намеси при колекторските фирми . Оказва се, че само 17 от тях са законни и имат лиценз от БНБ. Други 40 обаче функционират без лиценз от централната банка и на практика са незаконни, информира Нинова в парламента, където обеща законодателни промени.

Ако питате мен, промяната трябва да е само една – забрана на подобен вид фирми. Кой не знае, че част от тях са истински мутри, а други имат „бели якички”, но са прикрити мутри?

Кой не знае, че подобен вид фирми издевателстват над хората с по-ниски доходи, особено в провинцията българска?

Кой не знае, че тези структури са свързани с фирми за бързи кредити, които пък буквално „поробват” много хора, превръщайки ги в „крепостни селяни” с непосилно високите лихви?

Днес прочетох, че колекторските фирми в България имали 4 млрд. лева оборот годишно. Ако това е така, то фирмите за бързи кредити сигурно имат 40 млрд. лева оборот.

Изправянето срещу подобна сила е истинско предизвикателство за вицепремиера Нинова. И нейна първа червена точка като управленец. Дано има куража и подкрепата от коалиционните си партньори да стигне докрай.

Ако това се случи, малцина ще загубят много, но пък обществото ще спечели.

Георги Мангинов

Предишна НИНОВА: 40 НЕЗАКОННИ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ ТОРМОЗЯТ НАРОДА
Следваща БЛИЗО 730 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА КОТЕЛ НА ИВАНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

100 ЧАСА ПО-КЪСНО

Втори път ме питат защо Sliveninfo не е отразил трагедията с колегата Милен Цветков. По две причини. Първата е чисто новинарска. Малкият състав на сайта ни работи 24 часа в

Коментари и интервюта

„ДО КОЛЯ“

Нито един депутат на опозицията не влезе в беларуския парламент след изборите тази неделя, предаде Ройтерс. Така президентът Александър Лукашенко запази здравия си захват за властта след 25-годишно управление, което

Коментари и интервюта

СПРАВЕДЛИВАТА КАУЗА НА МИНИСТЪР ТАНЕВА ИМА НУЖДА ОТ МАСОВАТА ПОДКРЕПА НА ОБЩЕСТВОТО НИ

Сигурно знаете, че в Сливен съществува приятелски кръг наречен „Палермо”. Който не е тайно общество и е отворен за всеки, чиито разбирания са идентични с  тези на членовете на  кръга.