КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”
януари 7, 2022 1005 Прегледи

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”

Вицепремиерът Корнелия Нинова „хвана бика за рогата”. Тя обяви, че държавата ще се намеси при колекторските фирми . Оказва се, че само 17 от тях са законни и имат лиценз от БНБ. Други 40 обаче функционират без лиценз от централната банка и на практика са незаконни, информира Нинова в парламента, където обеща законодателни промени.

Ако питате мен, промяната трябва да е само една – забрана на подобен вид фирми. Кой не знае, че част от тях са истински мутри, а други имат „бели якички”, но са прикрити мутри?

Кой не знае, че подобен вид фирми издевателстват над хората с по-ниски доходи, особено в провинцията българска?

Кой не знае, че тези структури са свързани с фирми за бързи кредити, които пък буквално „поробват” много хора, превръщайки ги в „крепостни селяни” с непосилно високите лихви?

Днес прочетох, че колекторските фирми в България имали 4 млрд. лева оборот годишно. Ако това е така, то фирмите за бързи кредити сигурно имат 40 млрд. лева оборот.

Изправянето срещу подобна сила е истинско предизвикателство за вицепремиера Нинова. И нейна първа червена точка като управленец. Дано има куража и подкрепата от коалиционните си партньори да стигне докрай.

Ако това се случи, малцина ще загубят много, но пък обществото ще спечели.

Георги Мангинов

Предишна НИНОВА: 40 НЕЗАКОННИ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ ТОРМОЗЯТ НАРОДА
Следваща БЛИЗО 730 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА КОТЕЛ НА ИВАНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

СПОМЕН ЗА ЕДИН 9-ти СЕПТЕМВРИ С ПАСТИТЕ НА ПОРТОКАЛ

Няма да забравя този 9-ти септември. Беше почти като днешния, с много слънце и летни температури. Ден по-рано бях направил „удар“, публикувайки „чело“ във вестник „Монитор“. Статията беше за Портокал

Новини Сливен

И ЗАМИРИСА …НА ИЗБОРИ

Преди час ароматът на избори стана осезаем и се чувства все по-силно. Не само заради предстоящия национален протест на 2 септември, който обединява различни граждани и партийни структури от целия

Коментари и интервюта

КЪСЧЕТА СПОМЕНИ ОТ СЛИВЕНСКАТА 1997 ГОДИНА

На 10 януари се навършиха 25 г. от щурма на Парламента и началото на масовите протести срещу правителството на премиера в оставка Жан Виденов. Някои считат тази дата за по-важна