КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”
януари 7, 2022 1176 Прегледи

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ХВАНА „БИКА ЗА РОГАТА”

Вицепремиерът Корнелия Нинова „хвана бика за рогата”. Тя обяви, че държавата ще се намеси при колекторските фирми . Оказва се, че само 17 от тях са законни и имат лиценз от БНБ. Други 40 обаче функционират без лиценз от централната банка и на практика са незаконни, информира Нинова в парламента, където обеща законодателни промени.

Ако питате мен, промяната трябва да е само една – забрана на подобен вид фирми. Кой не знае, че част от тях са истински мутри, а други имат „бели якички”, но са прикрити мутри?

Кой не знае, че подобен вид фирми издевателстват над хората с по-ниски доходи, особено в провинцията българска?

Кой не знае, че тези структури са свързани с фирми за бързи кредити, които пък буквално „поробват” много хора, превръщайки ги в „крепостни селяни” с непосилно високите лихви?

Днес прочетох, че колекторските фирми в България имали 4 млрд. лева оборот годишно. Ако това е така, то фирмите за бързи кредити сигурно имат 40 млрд. лева оборот.

Изправянето срещу подобна сила е истинско предизвикателство за вицепремиера Нинова. И нейна първа червена точка като управленец. Дано има куража и подкрепата от коалиционните си партньори да стигне докрай.

Ако това се случи, малцина ще загубят много, но пък обществото ще спечели.

Георги Мангинов

Предишна НИНОВА: 40 НЕЗАКОННИ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ ТОРМОЗЯТ НАРОДА
Следваща БЛИЗО 730 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ В ОБЩИНА КОТЕЛ НА ИВАНОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦАРЕ СМЕ НА ДРЕБНОТЕМИЕТО

Еша ни няма да хабим обществена енергия за дребни неща. От няколко дни в социалните мрежи се вихри бурен дебат дали новосъздаденият парк по поречието на река Асеновска в Сливен

Коментари и интервюта

ТОВА СМЕ НИЕ

Погледнете добре тази снимка от церемонията по встъпване в длъжност на кмета на Община Сливен, общинските съветници и кметовете на населените места. Запомнете лицата на хората от първите редове. На

Коментари и интервюта

ДАЖЕ МАРИЯ ГРИГОРОВА НЕ СЕ ИЗКАЗА

  Скучна сесия в Сливен този четвъртък. Заседанието на местния парламент приключи за 50 минути. Имаше две полуизказвания, по скоро технически поправки. Бързо гласуване и липса на дебати. Даже новоизлюпената