КОРНЕЛИЯ НИНОВА В СЛИВЕН: ЦИНИЗЪМ Е ДА УНИЩОЖИШ 5 000 ЖИВОТНИ В СЛИВЕНСКО И ДА ГОВОРИШ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО

КОРНЕЛИЯ НИНОВА В СЛИВЕН: ЦИНИЗЪМ Е ДА УНИЩОЖИШ 5 000 ЖИВОТНИ В СЛИВЕНСКО И ДА ГОВОРИШ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЖИВОТНОВЪДСТВОТО

„Груб цинизъм е да унищожиш 5 000 животни и да говориш за развитие на животновъдството. Правителството на ГЕРБ унищожи цял сектор без никакви доказателства, а премиерът Борисов не се срамува да ходи и разглежда животни по изложенията“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която днес беше в Сливен, за да подкрепи социалистите за местните избори. Повод за думите й стана посещението на Борисов в Сливен през уикенда, когато той беше изложение на животновъди. Днес Нинова се срещна с членове, симпатизанти на БСП и граждани в зала „Май“. Под възгласи „Победа“ и „БСП“ сливенските социалисти посрещнаха своя лидер и кандидата за кмет на община Сливен ген. Кольо Милев.

„Познавам Кольо Милев и като кмет, и като народен представител. Той е мъж на честта и достойнството – почтен и подготвен. Виждам в листата на БСП много опитни и енергични млади лица, които могат да донесат промяната в Сливен. Виждам конкретна, възможна и човешка програма, което ме кара да вярвам в успеха на БСП в Сливен. Шансовете ни за победа на тези избори са големи“, посочи Нинова.

„Тук съм и за да се отчета пред Кольо Милев като народен представител с най-бързо приетия законопроект в парламента. Знаете, че след трагедията в с. Сотиря, БСП подготви промени в НПК. Те вече са факт и хора, които убиват и изнасилват деца няма да имат право на процедура за съкратено производство. Благодаря и на Кольо Милев и на всички колеги от парламента, които работиха по този законопроект“, каза Нинова.

За нас е важно промяната да тръгне от общините, защото правителството бяга от проблемите. През 2011 – 2015 г. ние изкарахме кризисен мандат, но тогава оставихме видими резултати и проекти за 115 милиона лева, които сегашното управление още изпълнява. Задачата ни сега е икономическо възраждане на Сливен, да спре изтичането на  младите и грамотните. Общината трябва да стане партньор на всеки бизнес – малък, среден и голям. Затова ще разработим стимули и данъчни облекчения за тези, които разкриват работни места. Другата ни важна задача е да се чува гласа на хората, да имат свободна воля да участват в местни референдуми и обсъждания“, смята Милев. Той даде за пример въвеждането на синя зона в града, приета без обществена подкрепа и генерираща огромно напрежение сред гражданите.

„Страхът е големият проблем навсякъде в общините – страх от властта, да не те изгонят от работа, да не ти вземат хляба. Това е форма на съвременно робство“, възмути се Нинова. Тя разказа, че при срещите си много хора се оплакват от натиска, дори разказа за жена, която е била заплашена, че ще й отнемат топлия обяд, ако не гласува за ГЕРБ.

Нинова обяви, че БСП готви нов Закон за възрастните хора, който ще даде възможност на общинските кметове да наемат помещения и да плащат разходи за пенсионерските клубове.

Предишна ГОТОВ ЛИ Е СЛИВЕН ЗА РАЗВИТИЕ?
Следваща ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ: ПОСТАНОВКАТА "ПЕРФЕКТНАТА СВАТБА" СЕ ОТМЕНЯ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УНИЦЕФ

Регионална здравна инспекция-Сливен беше домакин на работна среща за представяне на дейностите, извършвани от Центъра за детско и майчино здраве на територията на област Сливен. Повод за срещата беше посещението

Новини Сливен

НАКЪДЕ ЗА ВЕЛИКДЕН?

Многото почивни дни по Великден са повод мнозина от нас да изберат да отбележат празника с пътуване, опознаване на нови места или за приятен релакс сред SPA удобствата на класни

Новини Сливен

ПРОТЕСТИРАЩИ ОТ СЛИВЕН И ЯМБОЛ БЛОКИРАХА МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“

Протестиращи от Сливен и Ямбол блокираха АМ „Тракия“. Движението по аутобана бе спряно около 14.30 часа в неделя. Сливенските протестиращи блокираха източната част на пътния възел, посока Бургас. Ямболци спряха