КОНЦЕРТ „МЛАДА ЕВРОПА“ НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН: ВЕЧЕР НА МЛАДЕЖКОТО МУЗИКАЛНО МАЙСТОРСТВО
01.03.2024 281 Прегледи

КОНЦЕРТ „МЛАДА ЕВРОПА“ НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР СЛИВЕН: ВЕЧЕР НА МЛАДЕЖКОТО МУЗИКАЛНО МАЙСТОРСТВО

На 14 март 2024, от 18:30 в зала „Сливен“, музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на още една незабравима вечер, когато Симфоничен Оркестър Сливен представя поредното събитие от своя цикъл „Млада Европа“. Този концерт обещава омагьосващо пътешествие в царството на класическата музика, с участието на трима изключително талантливи млади артисти: Виктор Теодосиев /валдхорна/, Сион Найман /виолончело/, и Симон Павлов /диригент/.

Богатият репертоар на вечерта обхваща различни епохи и стилове. Първият концерт за валдхорна и оркестър на Рихард Щраус, е шедьовър, известен със своите лирични мелодии и техническа виртуозност. Младият Виктор Теодосиев, несъмнено ще вдъхне живот на това омагьосващо произведение, завладявайки слушателите със своята експресивна интерпретация и безупречно майсторство.

Оригиналната версия на Вариациите на тема рококо от Пьотр Илич Чайковски, са скъпоценен камък от репертоара за виолончело, а Сион Найман, един от най-обещаващите български артисти, отново ще демонстрира пред сливенската публика удивителния си талант, с нюансирани фрази, дълбока емоционалност и впечатляваща техника.

Кулминацията на вечерта ще бъде  Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, паметник на симфоничния  блясък и артистичната иновация. Под диригентската палка на Симон Павлов, оркестърът ще вдъхне живот на монументалното произведение на Бетовен, предавайки на зрителите динамичната му енергия и емоционален заряд.

Концертът ЩРАУС, ЧАЙКОВСКИ, БЕТОВЕН от цикъл „Млада Европа”, не е само празник на класическата музика; това е свидетелство за трайното наследство на българското артистично майсторство и безграничния талант на следващото поколение музиканти.

Симфоничен Оркестър Сливен, Виктор Теодосиев, Сион Найман и Симон Павлов канят публиката да се впусне в трансцендентна одисея през вечната красота на симфоничните шедьоври, напомняйки ни отново за универсалния език – музиката, която извисява, просветлява и обединява.

Предишна КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ ЧИТАЛИЩНИТЕ ДЕЯТЕЛИ С ДЕНЯ НА САМОДЕЙЦИТЕ
Следваща ШОФЬОР НА ЛАДА БЕ ЗАДЪРЖАН ТАЗИ НОЩ СЛЕД 30-МИНУТНА ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ДВЕ НЕПЪЛНОЛЕТНИ И ЕДНО МАЛОЛЕТНО ЛИЦЕ, ИЗВЪРШИЛИ ПОРЕДИЦА ОТ ГРАБЕЖИ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА В СЛИВЕН

И тримата задържани са от ромски произход и не ходят на училище Две непълнолетни и едно малолетно лице са задържани за извършване на четири грабежа в град Сливен. Престъпленията са

Новини Сливен

ПУСКАТ АВТОМОБИЛНОТО ДВИЖЕНИЕ ПО ПРОБИВА НА УЛИЦА „Г. С. РАКОВСКИ“ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

Община Сливен и Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Сливен уведомяват гражданите, че от 2 януари 2019 г. ще бъде пуснато автомобилното движение по пробива на ул. „Г.

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ 19-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ,,ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ” В СЕЛО МЕЧКАРЕВО

С богата фолклорна програма преминаха 19-тите зимни празници в село Мечкарево. В тях взеха участие над 16 състава, които представиха зимни обреди от българския календар – Васильовден, Игнажден, Коледуване, Бабинден,