КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЗДРАВНА ИНВЕСТИЦИЯ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В КОТЕЛ
10.04.2024 301 Прегледи

КОНЦЕПЦИЯ ЗА ЗДРАВНА ИНВЕСТИЦИЯ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ В КОТЕЛ

Единствената концепция, предвиждаща инвестиции в община Котел по проект „Регионална екосистема за устойчиво развитие: Интегрирани инвестиции за общностно благополучие“ на Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве“ беше представена днес от собственика на МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен, д-р Пенко Пенков.

Форумът, организиран от Областен информационен център – Сливен предизвика интереса на представители на общината, общинския съвет, кметове на кметства и на членове на пенсионерския клуб в града. Те обсъдиха възможностите за допълване на преминалата първична оценка на документацията по процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ /КИТИ/ от Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и дадоха своите предложения за обогатяването ѝ.

„В лицето на д-р Пенко Пенков, Община Котел винаги е намирала подкрепа и съдействие. Благодарение на него и проектите, по които работим съвместно, ние през годините успяваме да осигурим частично здравеопазване в някои крайни и отдалечени села на територията на общината“, каза по време на срещата кметът на Котел Коста Каранашев. „Град Котел, не е в обхвата на този проект към момента, но аз вярвам, че на следващия етап, ще се намери възможност за включване на вашите предложения за практика на специалисти по педиатрия, ендокринология, гастроентерология и хирургия  в града“, каза още Каранашев.

Дейността, която се очаква да бъде реализирана в община Котел е да се изградят 2 мобилни лекарски кабинета, оборудвани с рентген, апаратура за клинична лаборатория и с медицински екип, който да извършва прегледи и изследвания на населението.

В резултат на обсъжданията се очаква да има график, съгласно който във всички населени места датите и часовете за прегледите в мобилните кабинети, ще бъдат координирани от кметовете.

МБАЛ „Хаджи Димитър“- Сливен е партньор по проекта, наред с Община Сливен, Община Ямбол, Община Раднево, три многопрофилни болници за активно лечение, четири медицински центрове, Националната асоциация на хосписите в България и др.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ИЗКЛЮЧЕНИЯТ ОТ ПП ГВОЗДЕЙКОВ: ОСТАНАХ МИНИСТЪР, ЗА ДА СПАСИМ ПРОЕКТИ ЗА НАД 1,5 МЛРД. ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Пенсионер влиза в приемната на доктора. – Какво Ви безпокои? – интересува се докторът. – Ами тука, нещо, сърцето не ми е наред. – В какво се изразява проблемът? –

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЛЕКЧЕНИЯТА ЗА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И СПИРАНЕТО НА СИНЯТА ЗОНА ДО КРАЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ЛОКДАУН

На днешната си редовна сесия Общински съвет-Сливен прие внесените от кмета Стефан Радев предложения в подкрепа на местния ресторантьорски бизнес. Едното от тях е свързано с намаляване с 50 %

Новини Сливен

ПОЖАРНИКАРИ И ДОБРОВОЛЦИ СПАСИХА 7 КЪЩИ ОТ ПОЖАР НА „БАТМИШ“

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Сливенски пожарникари и доброволци спасиха 7 къщи, пряко застрашени от пожар във вилна зона „Батмиш“ край