КОНСТРУИРАНЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПОЛИТИКИ, НЕ ВИНАГИ ОЗНАЧАВА ДА БЪДЕШ ПОЛИТИК

КОНСТРУИРАНЕТО И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПОЛИТИКИ, НЕ ВИНАГИ ОЗНАЧАВА ДА БЪДЕШ ПОЛИТИК

Уважаеми Съграждани,

Потомци сме на смели комити, велики революционери и видни воеводи. Градът ни, със своята величествена история и възрожденски порив, с просветната си извисеност и непримиримостта си пред сиромашията и неправдата, както и със своя предприемачески дух, заема достойно място в храма на българската история.

Сливен е бил, бива и днес символ на борбата на българския народ против робския гнет и народностното подтисничество.

Днес ние – съвременните българи, сме изправени пред кръстопът, но не ония географски, характеризиращ ни като основен елемент в европейския геополитически пъзел, а идейно-нравствен кръстопът от историческо значение. Ще поемем ли уверено по пътя, водещ към “чистата и свята република”, завещана ни от Апостола или ще преклоним глава и с пораженчески поглед ще продължим по отъпканата от десетилетия вече социално-икономическа кривина!?

Пътят е един и той преминава през основните принципи на демокрацията – разделение на трите власти, суверенитет на народа, политически плурализъм, свобода на словото и гарантиране на спазването на човешките и граждански права на всеки българин.

Предстои ни да честваме Независимостта на България, с която преодоляваме политическата, финансовата и административната зависимост от Османската империя.

Но независимостта е само предпоставка, не и гаранция за мъдро обществено и политическо взаимодействие.

В този контекст ДЕКЛАРИРАМ, че:

В процеса на реализация на политиките на ПП „Има такъв народ”, ще бъда ръководен единствено от интересите на народа и ще се придържам стриктно към постулатите на върховенството на морала и закона.

Ще зачитам достойнството на всяка личност, бидейки убеден, че всички сме равни пред закона и пред Бог.

Вярвам, че правосъдната система трябва да е обективна и че единствено българският съд е онази неприкосновена институция, която може да заключава относно законосъобразността на дадено действие или бездействие. В случай, че обществото изгуби доверие в тази неприкосновеност, ще съдействам по всеки един, предвиден от закона начин, за провеждането на реформа в съдебната система, такава, която в своя завършен вид да възстанови общественото доверие в нейната независимост и безпристрастност.

Няма да толерирам на територията на поверената ми Област да се всява омраза и разединение на обществото, чрез държане на враждебен тон.

Ще бъда безкомпромисен към несправедливостта, ограничаването на свободите, дискриминацията и бедността.

Ще бъда непреклонен относно безразличието към тегобите на хората в тежко положение – особено към деца, безработни, пенсионери и инвалиди.

Ще бъда отворен към комуникация и конструктивен дебат с всеки, който предлага оптимални за обществото ни решения и стратегии.

В действията си ще се ръководя от завета на основателя на Стара Велика България – Хан Кубрат – Ако бъдем заедно, никой враг не ще може да ни съкруши. Вярвам, че самият стремеж към обединение на нацията ще ни даде солидна основа, върху която бъдещите поколения да продължат да градят.

Ще нося лична морална и наказателна отговорност за действията си и няма да се крия зад партийната плащеница на споделената отговорност.

От гореспоменатите принципи съм се ръководил в рамките на всички мои амплоата досега, ще се ръководя и в качеството ми на областен координатор на ПП „Има такъв народ” – Сливен.

Уважаеми Дами и Господа,

Скъпи Съграждани,

Еднозначно е, че днес всички искаме промяна, но никой друг няма да бъде загрижен за добрия живот на нашите деца и внуци, освен ние самите. Затова реших да се ангажирам с конструирането и провеждането на политики, което не винаги означава да бъдеш политик. На нашите плещи тегне обществения дълг да вкараме държавата си в нова ера на развитие, в чийто подстъпи се намираме в момента. Нека бъдем жертвоготовни, непреклонни, уверени и изпълнени с надежда, че новото време ще ни даде повече щастие, сигурност и свобода.

Нека Бог ни ръководи в действията ни!

Да живее България!

 

С Уважение:

Владимир Русев – областен координатор на

ПП „ИТН” – Сливен

гр. Сливен 21.09.2020 г.

Предишна „В ПОЛИТЕ НА ВИТОША“ – КОНТРАСТИ НА ЛЮБОВНАТА ДРАМА И ПОЛИТИЧЕСКОТО ЗЛОБОДНЕВИЕ
Следваща ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В ПЕРИОДА ОТ 14 ДО 20 СЕПТЕМВРИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ЕВАКУАЦИЯ ПРИ СИМУЛАЦИЯ НА ПОЖАР В СГРАДАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Над 110 души- граждани, които се намират в момента в общинската сграда и общински служители бяха евакуирани днес при симулация на пожар в северната сграда на Община Сливен. Всички се

Новини Сливен

НАГРАДИХА ОТЛИЧНИЦИТЕ НА ВИПУСК 2018 С ГРАМОТИ И НАГРАДИ

В празничния 15 юни на тържествена церемония бяха удостоени с грамоти и награди отличниците на випуск 2018. Тази година бяха отличени 27 зрелостници от област Сливен, които са показали отличен

Новини Сливен

ЖЕНА Е ПРИЕТА В БЪРЗА ПОМОЩ С ПРОСТРЕЛНА РАНА

На 02 април, в 00,15 часа, е получен сигнал от ЦСМП-Сливен за приета жена с прострелна рана в коляното, без опасност за живота. Пред полицейските служители жената е обяснила, че