КОНСТАНТИН МЪЦИНСКИ Е НАЙ-МЛАДИЯТ ТРЕНЬОР ПО ШАХМАТ В СЛИВЕН
28.12.2023 3444 Прегледи

КОНСТАНТИН МЪЦИНСКИ Е НАЙ-МЛАДИЯТ ТРЕНЬОР ПО ШАХМАТ В СЛИВЕН

 

Той е само на 22 години, а вече тренира деца на шах. Константин Мъцински успя да получи лиценз за треньор от НСА и стана един от малкото преподаватели по шахмат в града под Сините камъни. Неговата школа се нарича „Интелект“ и се намира във Военен клуб – Сливен.

„Да преподавам шахмат на деца е моя сбъдната мечта. Благодарен съм на основателят на школата Бенко Русев, който бе и мой треньор, че ми отстъпи клуба“, споделя Константин Мъцински.

Децата в неговата школа са от 6 до 12 г., но той преподава шах и в няколко училища – 4-то, 10-то, Гимназията по Икономика и ПМГ. Близо 60 ученици от Сливен се обучават на древната игра под ръководството на младия треньор.

„В момента съм четвърти курс студент по компютърно и софтуерно инженерство в ИПФ – Сливен към ТУ – София, уча и педагогика, което е много полезно за работата с деца. Успоредно със студентството разработвам уроците по шах, които преподавам, ходя по училища и в школата. Най-натовареният ден ми е петък“, разказва възпитаникът на ПМГ „Добри Чинтулов“.

Именно в неговата гимназия клуб „Интелект“ заедно с клуб „Сините камъни“ организираха тази година турнир по шах. Подобно състезание имаше и в 4-то училище, а в гимназията по икономика Константин проведе шахматен сеанс. Той е благодарен на директорите, учителите и родителите, които му подават ръка.

„Шахматът учи на хладнокръвие, планомерност, спокойствие, критично мислене, търпение и интуиция. Надявам се повече родители да стимулират децата си да изучават шах“, казва треньорът. Чиято голяма мечта е да развие своята школа, а шахът в Сливен да бъде на много високо ниво.

Константин е сигурен, че клуб „Интелект“ ще приобщава още много сливенски деца.

 

Георги Мангинов

Предишна ДГС- ТИЧА СЪС ЩЕДРО ДАРЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА И МЛАДЕЖИТЕ ОТ ЦНСТ- КОТЕЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ И ЖЕНА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено от полицейски екипи при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 8 май, в 21,55 часа, на бул. „Хаджи Димитър“, е извършена проверка на

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ С ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Община Котел ще кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектни предложения за: „Обновяване на централен градски площад „Възраждане“ и прилежащи пешеходни зони“, „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради, в

Новини Сливен

УСЛОВИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА КАРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ

Условия за издаване на карти за пътуване на деца и ученици . Деца и ученици до 10 навършени години пътуват безплатно в градския и междуселищен транспорт , срещу издадена карта