КОМПАНИЯТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ
август 11, 2023 1323 Прегледи

КОМПАНИЯТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Средата на август е, време за редене на листи. Изборите вече чукат на вратата и партиите съвсем логично стягат листите за общински съветници. При големите партии има правила – провеждат се форуми с гласуване на актива и по този начин се подреждат кандидатите за съветници.

Не така обаче стоят нещата при по-малките партии и местните коалиции, където действа правилото на по-силния, разбирай по – богатия.

Познавам мнозина сливналии с добро образование и професии, които правят всичко възможно да попаднат в такава листа. Те са уверени в своите възможности, знание и опит. И това им стига. Изобщо не ги интересува кой друг ще бъде във въпросната листа за общински съветници. А компанията има значение.

Особено, ако се потвърдят слуховете, носещи се по сливенското ларго, че някой политически отбори ще бъдат пълни с мутри – бивши и настоящи. Че татуираните кандидати с ниски чела, които трудно произнасят докрай едно сложно изречение, няма да бъдат изключение, а правило на предстоящите избори. А ако в листите се появят сводници? Отново ли ще мълчим?

Сега е време всеки кандидат за политик в община Сливен да се огледа с кого ще бъде заедно в един отбор. И да направи своя избор. Компанията има значение.

Георги Мангинов

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КАК В ГЕРМАНИЯ ОБЩИНИТЕ НАСЪРЧАВАТ ГРАЖДАНИТЕ ДА ПРЕДОТВРАТЯВАТ ОТПАДЪЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА УБИТИ ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА МЕЖДУ „ФОРД“ И „ТОЙОТА“ /обновена/

Трима мъже загинаха, а четвърти е тежко ранен при зверска катастрофа между два леки автомобила, марки „Форд“ и „Тойота“, научи Sliveninfo. Драмата се е разиграла 10 мин. преди 17 часа

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Отиваш да плащаш такса за брачна церемония, а на касовата бележка пише: – „Заповядайте отново“… -Мамо, сакам братче! -Не може, татко ти е во странство… -Да го изненадиме, а? Адвокат

Новини Сливен

„ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ“ В ПЕРИОДА ОТ 01.10.2021Г. ДО 31.10.2021Г. В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,