КОМПАНИЯТА „Е.МИРОЛИО“ ЕАД РАБОТИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЗА ДА ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ
март 16, 2020 28070 Прегледи

КОМПАНИЯТА „Е.МИРОЛИО“ ЕАД РАБОТИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЗА ДА ПРОИЗВЕЖДА МАСКИ

Компанията „Е. Миролио“ ЕАД започва работа в събота и неделя, за да произвежда маски за предпазване от коронавирус. Първите бройки вече се произвеждат. Те ще бъдат за служители на дружеството в Сливен, София, Свищов  и Ямбол. Веднага след това маските ще бъдат предложени на пазара. Вече имаме възложени много поръчки за производството на предпазни маски. Това съобщиха за Sliveninfo от централата на „Е. Миролио“ ЕАД, който е най-големият инвеститор в Сливен и един от най – големите в страната.

„Е. Миролио“ ЕАД бе първата голяма компания в България, която въведе драстични мерки срещу епидемията от коронавирус.

Още на 26 февруари тази година изпълнителният директор на дружеството д-р Гаетано Римини издаде заповед във връзка с разрастващата се епидемия. Това се случи 11 дни преди в България да бъде официално обявен първият регистриран случай на заболял от коронавирус. Това съобщиха за Sliveninfo от централата на компанията в Сливен.

С първата си заповед д-р Римини ограничава движението на работници на територията на фирмата, като това се отнася както за служители на дружеството, така и за посетители. Забраниха се всички срещи с доставчици и клиенти на територията на дружеството. За пратките чрез DHL се изисква задължителен престой от 24 часа на специално място. За тях и за другите доставки е задължителна дезинфекцията. В дружеството се въведе използването на маски и ръкавици, което е задължително, както и честото миене на ръце със сапун и топла вода. Не се разрешава на персонал на външни фирми да напуска превозното средство без разрешение на служители на „Е. Миролио“ ЕАД.

Със същата заповед се забранява събирането на големи групи хора на едно място.

От 13 март, петък, се мери температурата на всеки, който влиза във фирмата. Освен за структурата в Сливен, това се отнася и за останалите представителства в страната – Ямбол, Свищов и София. За всички се забранява употребата на алтернативни входове, а измерването на температурата е задължително за всеки, без изключения.  Предпазни маски , ръкавици и дезинфекция на ръце се въвеждат за всички, влизащи на територията на дружеството.

При телесна температура на 37,5 градуса служителите са задължени да потърсят личен лекар и да уведомят прекия си ръководител. Не трябва да напускат дома си тези, които имат грипоподобни симптоми. Те също трябва да потърсят личния си лекар и прекия си ръководител.

Мерките, предприети с тази заповед, целят да предпазят вас, вашите семейства и всички обкръжаващи. Моля да ги спазвате стриктно, пише изпълнителният директор д-р Гаетано Римини.

 

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ -СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕНСКА ФИРМА ПРЕДЛАГА ДОСТАВКА НА ХРАНА ПО ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАДАДЕНО МЕНЮ СРЕЩУ 3,50 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ПРЕДИЗВИКА ПОЖАР В НОВОЗАГОРСКО СЕЛО

На 23 август, около 12,22 часа,  е възникнал пожар в  стопанска постройка в село Събрано. Съобщението е получено в 12,24 часа, произшествието е ликвидирано в 13,20 часа от екип на

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ПОДАВАМ ОСТАВКА

Нямам намерение да подавам оставка. Не съм чувал подобен слух и се учудвам, че подобен въпрос се задава. Така кметът на Сливен Стефан Радев отговори на журналистически въпрос по време

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ СЕ ОКАЗАХА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА КРАЖБИ ОТ КОЛИ В КОТЕЛ

Две момчета, на 15 и 16 г., се оказаха извършители на кражби от незаключени автомобили в Котел. Децата са извършили общо 6 кражби от коли през последните 2 седмици, научи