КОМИСИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАМЕСТНИК-КМЕТА ШЕРИФ КУВАНДЖЪ ИНСПЕКТИРА ВОНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ
май 18, 2022 374 Прегледи

КОМИСИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАМЕСТНИК-КМЕТА ШЕРИФ КУВАНДЖЪ ИНСПЕКТИРА ВОНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ

Петчленна комисия, председателствана от заместник-кмета на Община Котел Шериф Куванджъ, посети всички водни обекти на територията на Община Котел, за да констатира тяхната обезопасеност. Комисията беше съставена от служители на общ. Котел и представители на  РУ на МВР-Котел, РЗИ и БЧК.

Два от обектите, които комисията обходи са в Котел, а останалите са край по-малките населени места в общината – Пъдарево, Мокрен, Медвен, Жеравна, Филаретово, Градец, Братан, Орлово, Топузево, Соколарци, Остра Могила и Ябланово.

Сред общите констатации са тези, че всички водоеми са обезопасени и обозначени с табели „Къпането забранено“, нивото им е в нормите за сезона и няма предпоставки те да доведат до извънредни ситуации. Водоемите в северната част на общината се използват предимно за водопой на животни,  като част от тях не са в обичайния си обем за този сезон.

През последните години са взети мерки за поддържането на язовирните стени, преливниците и изпускателните кранове на всички водни обеми на територията на общината и към момента няма данни за нарушения по тях, съобщиха от общинското ръководство.

Със Заповед на кмета на община Котел Коста Каранашев, на всички кметове на кметства от гореспоменатите населени места се възлага през целия пролетно-летен сезон на 2022 г. да осъществят постоянен контрол относно обезопасяването на съответните водни площи и поддържането им в изправност.

След инспекцията на водоемите в общината, представителите на Община Котел посетиха обекти в с. Остра могила и с. Тича. В землището на с. Остра могила се инспектира възстановен мост, пропаднал през зимните месеци, а в с. Тича напредъка по обновяването на площадното пространство.

Предишна КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА КОТЛЕНСКИТЕ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА ИМ
Следваща ПОЛИЦАИ ИЗЗЕХА 4 КГ. НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕДКО НЕДЕВ ОТ РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ: ВЪЗМУТЕНИ СМЕ ОТ ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ В СЛИВЕН

От няколко години, в центъра на град Сливен, градинките и тротоарите са превърнати в незаконни паркинги. Най-големият незаконен паркинг е заформен на ул. Александър Стомболийски, на метри от площад Левски,

Новини Сливен

СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ТВЪРДИЦА ЗАСТАВАТ ЗАД КОРНЕЛИЯ НИНОВА

  Корнелия Нинова е единствената кандидатура за председател на НС на БСП, издигнат от конференцията на партията в Твърдица, научи Sliveninfo. Форумът се проведе в събота. Делегатите единодушно подкрепиха кандидатурата

Новини Сливен

СЛИВЕН ИЗПРАЩА НИКОЛА ДИНЕВ ПО ПОСЛЕДНИЯ МУ ПЪТ

Поклонение пред урната на големия български състезател по борба Никола Динев се организира от неговите близки и приятели в Сливен. То ще се състои на 8 септември – неделя, от