КОМИСИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАМЕСТНИК-КМЕТА ШЕРИФ КУВАНДЖЪ ИНСПЕКТИРА ВОНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ
май 18, 2022 302 Прегледи

КОМИСИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАМЕСТНИК-КМЕТА ШЕРИФ КУВАНДЖЪ ИНСПЕКТИРА ВОНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ

Петчленна комисия, председателствана от заместник-кмета на Община Котел Шериф Куванджъ, посети всички водни обекти на територията на Община Котел, за да констатира тяхната обезопасеност. Комисията беше съставена от служители на общ. Котел и представители на  РУ на МВР-Котел, РЗИ и БЧК.

Два от обектите, които комисията обходи са в Котел, а останалите са край по-малките населени места в общината – Пъдарево, Мокрен, Медвен, Жеравна, Филаретово, Градец, Братан, Орлово, Топузево, Соколарци, Остра Могила и Ябланово.

Сред общите констатации са тези, че всички водоеми са обезопасени и обозначени с табели „Къпането забранено“, нивото им е в нормите за сезона и няма предпоставки те да доведат до извънредни ситуации. Водоемите в северната част на общината се използват предимно за водопой на животни,  като част от тях не са в обичайния си обем за този сезон.

През последните години са взети мерки за поддържането на язовирните стени, преливниците и изпускателните кранове на всички водни обеми на територията на общината и към момента няма данни за нарушения по тях, съобщиха от общинското ръководство.

Със Заповед на кмета на община Котел Коста Каранашев, на всички кметове на кметства от гореспоменатите населени места се възлага през целия пролетно-летен сезон на 2022 г. да осъществят постоянен контрол относно обезопасяването на съответните водни площи и поддържането им в изправност.

След инспекцията на водоемите в общината, представителите на Община Котел посетиха обекти в с. Остра могила и с. Тича. В землището на с. Остра могила се инспектира възстановен мост, пропаднал през зимните месеци, а в с. Тича напредъка по обновяването на площадното пространство.

Предишна КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА КОТЛЕНСКИТЕ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА ИМ
Следваща ПОЛИЦАИ ИЗЗЕХА 4 КГ. НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОСНОВНОТО УЧИЛИЩЕ В СЕЛО КРУШАРЕ СТАВА ОБЕДИНЕНО

Министерството на образованието и науката даде съгласие Основно училище „Черноризец Храбър“ в с. Крушаре да бъде преобразувано в обединено. Това стана ясно от заповедта на просветния министър Красимир Вълчев, изпратена

Новини Сливен

ВТОРО КОСЕНЕ В СЛИВЕН

Тревните площи в Сливен се косят за втори път тази пролет. Репортер на Sliveninfo засне косенето, извършвано от служители на общинското предприятие „Озеленяване“. Веднага след това се извършва пръскане срещу

Новини Сливен

ЖИТЕЛИТЕ НА КОТЛЕНСКИТЕ СЕЛА ЯБЛАНОВО И ФИЛАРЕТОВО ОТБЕЛЯЗАХА 37-ГОДИШНИНАТА ОТ ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки наложени от здравните власти, жителите на котленските села Ябланово и Филаретово отбелязаха 37-годишнината от т. нар. „Възродителен процес“ и насилствената смяна на имената. Възпоменанието