КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА
юни 8, 2022 409 Прегледи

КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА

На 07 юни 2022 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе обучение на 20 педагогически специалисти в Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС), гр. Нова Загора, на тема „Противодействие и превенция на трафика на хора и рисковото поведение с фокус безопасното използване на онлайн приложения за запознанства и социални мрежи”.

Бяха представени целенасочени аудио-визуални продукти, чрез които се постави акцент върху злоупотребата с интернет и комуникационни технологии, които са основна част от бизнес модела на трафикантите и присъстват на всеки етап от престъплението – от набелязването и набирането на хора, през контрола и принудата до експлоатацията.

В рамките на обучението се обсъдиха темите за ранната сексуализация на децата и сексуализираното им поведение в интернет, както и секстингът, като една от най-големите заплахи за младежите свързана с размяна на снимки или клипове със сексуално съдържание.

С цел предоставяне на информация за възможно докладване на всички форми на онлайн сексуална злоупотреба и насилие на деца, бяха представени сайтовете www.safenet.bg и www.cybercrime.bg.

В рамките на дискусията с педагогическите специалисти и обсъждане на предизвикатеклствата пред които са изправени, се открои проблемът с ранното отпадане на ученици от образователната система в следствие на ранни бракове.

 

Предишна ХВАНАХА КРАДЕЦ НА МАРКОВО УИСКИ ОТ МАЛКАТА "БИЛЛА"
Следваща ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ, ПОСТРОЕНО С ДАРЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ПРОФ. ПЛАМЕН ПАВЛОВ: ТРЕТИ МАРТ – БЪЛГАРСКИЯТ ДЕН, В КОЙТО ВЪЗКРЪСНА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ

Изпълват се 140 години от възкресяването на българската държавност след пет века чужда власт – власт, която нашите прадеди наричат „турско робство“ или „отоманско иго“… Дори и след прословутите реформи от

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Режисьор коментира сценария на новата пиеса с писателя: – Трябва да го променим, аз съм противник на псувните в театъра! – Какви псувни? В сценария няма никакви псувни! – Там

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Двама приятели си говорят. Единият казва: – Аз като се напия, и после ме не е страх от никого! – Вярно ли? Даже и от жена ти? – А-а, чак