КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА
юни 8, 2022 277 Прегледи

КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА

На 07 юни 2022 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе обучение на 20 педагогически специалисти в Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС), гр. Нова Загора, на тема „Противодействие и превенция на трафика на хора и рисковото поведение с фокус безопасното използване на онлайн приложения за запознанства и социални мрежи”.

Бяха представени целенасочени аудио-визуални продукти, чрез които се постави акцент върху злоупотребата с интернет и комуникационни технологии, които са основна част от бизнес модела на трафикантите и присъстват на всеки етап от престъплението – от набелязването и набирането на хора, през контрола и принудата до експлоатацията.

В рамките на обучението се обсъдиха темите за ранната сексуализация на децата и сексуализираното им поведение в интернет, както и секстингът, като една от най-големите заплахи за младежите свързана с размяна на снимки или клипове със сексуално съдържание.

С цел предоставяне на информация за възможно докладване на всички форми на онлайн сексуална злоупотреба и насилие на деца, бяха представени сайтовете www.safenet.bg и www.cybercrime.bg.

В рамките на дискусията с педагогическите специалисти и обсъждане на предизвикатеклствата пред които са изправени, се открои проблемът с ранното отпадане на ученици от образователната система в следствие на ранни бракове.

 

Предишна ХВАНАХА КРАДЕЦ НА МАРКОВО УИСКИ ОТ МАЛКАТА "БИЛЛА"
Следваща ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ, ПОСТРОЕНО С ДАРЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Съпружеска двойка се разхожда в парка. Той: – Да, скъпа! Тя: – Ако още веднъж, когато гракне врана кажеш „Да,скъпа“, си тръгвам… Някой знае ли как се сменя лагер на

Новини

ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ ПРЕДИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Днес е ден за размисъл преди местните избори. През целия ден се забранява политическата агитация под всякакви форми, както и провеждането на социологически проучвания. Забраната важи за медиите, държавния и общинския

Новини

МАТУРИТЕ СЕ МЕСТЯТ НА 30 МАЙ И 1 ЮНИ, ОТЛАГАТ ИЗПИТИТЕ СЛЕД 7. И 4. КЛАС

При възстановяване на учебните занятия на 14 май ще се наложи да преместим изпитите от националното външно оценяване и държавните зрелостни изпити с 4 до 10 дни. Най-вероятно – ще