КОМИСАР ДЕМИРЕВ ОБЯВИ БРОЯ НА ПОЖАРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ

КОМИСАР ДЕМИРЕВ ОБЯВИ БРОЯ НА ПОЖАРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ – Сливен. Това съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Огънят възникнал в куп въглища, използвани в ТЕЦ – Сливен. Специалистите от топлоцентралата започнали тяхното разчистване с гребла и най – вероятно при преместването искра от огъня се е прехвърлила върху съхраняваната наблизо слама. Балите са се използвали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на площ от около 15 декара.
Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен 20.20 часа снощи. В 20.30 минути е бил получен друг сигнал, че горят отпадъци и сухи треви в складове на предприятията ЗММ и Динамо в индустриалната зона на града. Там са горели стари метални части, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също около 11 декара отпадъци и сухи треви.
Целият състав на сливенската пожарна се е включил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районна служба – Ямбол.
Пожарът в района на двата завода е напълно овладян, съобщи комисар Демирев. Балите със слама в ТЕЦ-Сливен ще тлеят още поне няколко дни. Ще бъде извършена за проверка за мерките са противопожарна безопасност в предприятието.
ТЕЦ-Сливен работи, няма пострадали хора.

През изминалото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара. Реагирано е и на един фалшив сигнал. Оказана е и помощ на жена в безпомощно състояние в сливенския квартал „Дружба“. На пожарникарите се наложило да проникнат през терасата на втория етаж, за да и помогнат.

 

focus-radio.net

 

Предишна ТЕЦ - СЛИВЕН: ПОЖАРЪТ Е ОВЛАДЯН, РАБОТИМ ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ТОЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО МУ
Следваща МЪЖ И ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ОТИВАТ НА СЪД ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ПЕСНИ И ТАНЦИ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПОСРЕЩНАХА ПРОЛЕТТА НА ХАМАМ БАИР

С песни и танци пенсионерските клубове от Община Сливен посрещнаха пролетта на Хамам баир. Специален гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Тя им пожела здраве и

Новини Сливен

ВОЙНА С ЛЕПЕНКИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Война с лепенки в Сливен. Последният случай е от 1 април в центъра на града. Лепенки се появиха върху входа на компютърната фирма ITGstudio, чиито собственик Ивайло Василев е зам.-председател

Новини Сливен

ПОРАДИ АВАРИЯ Е СПРЯНО ПАРНОТО В ЧАСТ ОТ СЛИВЕН

Поради възникнала авария в топлопреносната мрежа, Ви уведомяваме, че ще бъде спряно топлоподаването от 14.00 ч. на 11.02.2019 г. до 20.00 часа на 12.02.2019 г. към „Център“ и кв.“Ст. Заимов“

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eighteen − nine =