КОМИСАР ДЕМИРЕВ ОБЯВИ БРОЯ НА ПОЖАРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ

КОМИСАР ДЕМИРЕВ ОБЯВИ БРОЯ НА ПОЖАРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ

Прехвърлила се искра от самозапалили се въглища е причината за пожара в ТЕЦ – Сливен. Това съобщи пред журналисти комисар Владимир Демирев, директор на РД „ПБЗН“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Огънят възникнал в куп въглища, използвани в ТЕЦ – Сливен. Специалистите от топлоцентралата започнали тяхното разчистване с гребла и най – вероятно при преместването искра от огъня се е прехвърлила върху съхраняваната наблизо слама. Балите са се използвали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на площ от около 15 декара.
Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен 20.20 часа снощи. В 20.30 минути е бил получен друг сигнал, че горят отпадъци и сухи треви в складове на предприятията ЗММ и Динамо в индустриалната зона на града. Там са горели стари метални части, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също около 11 декара отпадъци и сухи треви.
Целият състав на сливенската пожарна се е включил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районна служба – Ямбол.
Пожарът в района на двата завода е напълно овладян, съобщи комисар Демирев. Балите със слама в ТЕЦ-Сливен ще тлеят още поне няколко дни. Ще бъде извършена за проверка за мерките са противопожарна безопасност в предприятието.
ТЕЦ-Сливен работи, няма пострадали хора.

През изминалото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара. Реагирано е и на един фалшив сигнал. Оказана е и помощ на жена в безпомощно състояние в сливенския квартал „Дружба“. На пожарникарите се наложило да проникнат през терасата на втория етаж, за да и помогнат.

 

focus-radio.net

 

Предишна ТЕЦ - СЛИВЕН: ПОЖАРЪТ Е ОВЛАДЯН, РАБОТИМ ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ТОЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО МУ
Следваща МЪЖ И ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ОТИВАТ НА СЪД ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФИРМА „ВДХ“ АД ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, КОНТРАГЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ С НАСТЪПВАЩИТЕ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници ръководството на фирма „ВДХ“ АД поздравява своите клиенти, партньори и служители с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Нека да запазим магията на

Новини Сливен

ЦЕНТЪР „СЕНС“ ВИ КАНИ НА ПЪРВАТА В СЛИВЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА СЕСИЯ ПО ХИПНОТЕРАПИЯ

Мечтал ли си някога за тихо кътче, където да останеш сам със себе си и да забравиш за всички грижи от деня? Спокойно кътче, което да наречеш свой “дом на

Новини Сливен

НА 16-ТИ АВГУСТ ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛЪТ НА ФОЛКЛОРНАТА НОСИЯ „ЖЕРАВНА 2019“

12-ото издание на Фестивала на фолклорната носия „Жеравна 2019“ започва на 16 август. Ето акценти от програмата: Ден първи – 16.08. – петък 20:00 – 20:20 – Официално откриване на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine + six =