КОЛОНА С БРИТАНСКА ВОЕННА ТЕХНИКА СЕ ПРИДВИЖВА КЪМ ПОЛИГОНА „НОВО СЕЛО“ ЗА УЧЕНИЕ
юни 4, 2022 1155 Прегледи

КОЛОНА С БРИТАНСКА ВОЕННА ТЕХНИКА СЕ ПРИДВИЖВА КЪМ ПОЛИГОНА „НОВО СЕЛО“ ЗА УЧЕНИЕ

По националната пътна инфраструктура утре от Гърция към учебния полигон „Ново село“ ще се придвижва автоколона с колесна бронирана и небронирана техника на Сухопътните войски на Великобритания, съобщиха от Министерството на отбраната.

Придвижването е във връзка с участието на британски военнослужещи в съвместна тренировка с български и американски военни, която се провежда на учебния полигон.

От военното министерство припомнят, че формирование от Сухопътните войски на Великобритания се включи от 6 май в съвместната подготовка на полигона „Ново село“. Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни способности на многонационалната бойна група на територията на страната.

Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се посочва в съобщението на министерството.

Приключи учението Флотилия бойни и спомагателни кораби в Черно море

Тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море 2022“ завърши днес, съобщиха още от Министерството на отбраната.

Финалният етап бе наситен с динамика и действия на море, които включваха обследване на райони и фарватери за наличие на морски мини, водене на бойни действия в район с химическо заразяване, оказване на помощ на аварирал кораб и други, обясниха от МО.

Бяха изпълнени съпровождане и охрана на кораби, превозващи ценен товар, и превеждането им през опасен район, в който действат подводници и авиация на противникови сили. Конвоят се проведе с участието на всички тактически групи от състава на оперативното корабно съединение.

В пълен обем бяха изпълнени всички поставени задачи по прилагане на процедурите за организиране на командването и управлението на подчинените сили, информират от военното министерство.

Родовете сили от Военноморските сили проведоха тактически действия в различни условия на бързо изменяща се среда на сигурност самостоятелно и съвместно с други формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили.

От министерството информират, че успешно езавършил и първият етап от оценката на фрегата „Верни“ по стандартите на НАТО.

Учението постави акцент и на бойните действия срещу минната заплаха и снижаване на въздействието ѝ върху свободата на корабоплаването в българските морски пространства, информират още от МО.

В „Черно море 2022“ участваха над 800 военнослужещи и цивилни служители от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, вертолети АS-565 MB „Panther“ от морската вертолетна авиобаза, щурмова авиация от състава на ВВС, техника и личен състав от Втора механизирана бригада и Центъра за подготовка на специалисти от състава на Сухопътните войски.

 

dnes.dir.bg

Предишна БАНКОВА СЛУЖИТЕЛКА ПРЕД ПЕНСИЯ ОТ СТРАЛДЖА ТОЧИЛА СМЕТКИ НА КЛИЕНТИ
Следваща ОДМВР - СЛИВЕН СЪС ЗАСИЛЕНИ ПРОВЕРКИ НА СКОРОСТ, УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР ЯВОР ГЕЧЕВ ЗАБРАНИ ИЗНОСА НА ДЪРВЕСИНА ЗА ТРИ МЕСЕЦА

Министърът на земеделието Явор Гечев забрани износа на необработен дървен материал със своя заповед. Това съобщиха от ресорното министерство на своя сайт, на който е публикувана заповедта. Заповедта е издадена във

Новини

МИНИСТЪР АНГЕЛОВ ИЗДАДЕ ТРИ ЗАПОВЕДИ ВЪВ ВРЪЗКА С АКТУАЛНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА

Със своя заповед министърът на здравеопазването удължава срока на въведените в страната временни противоепидемични мерки, считано от 1 февруари до 30 април, съобщиха от областната администрация в Сливен. Със заповедта

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Лъвът издал заповед горските животни да не пият и който пие, ще бъде изяден. На другия ден лъвът чува пиянски песни и намира зайчето пияно. Лъвът: – Зайо, ще те