КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ
юни 5, 2020 4404 Прегледи

КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ

Коли на жандармерията влязоха в балканското село Градец, видя репортер на Sliveninfo. Четирите автомобила дойдоха от посока Котел, движейки се в много висока скорост. Sliveninfo научи, че в момента тече полицейска операция в селото. Междувременно от МВР – Сливен съобщиха за съвместна операция на Окръжна прокуратура и жандармерията в района на областния център. Предлагаме ви я.

110 превозни средства, 187 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Сливен. Акцията е осъществена на 3 и 4 юни под надзора на Окръжна прокуратура  от служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.

В рамките на акцията са извършени проверки в западната вилна зона на град Сливен.

Като част от превантивните действия на ОДМВР-Сливен по противодействия на конвенционалната престъпност полицейските служители извършват проверки на лица и картотекиране на вилните зони. Проверките включват установяване на самонастанили се в необитаеми сгради и имоти, криминално проявени лица и такива, обявени за общодържавно издирване, установяване на самотно живеещи и проверки по Закона за гражданската регистрация. По тази линия е оказано съдействието от община Сливен, като  на районното управление са предоставени кадастрални планове, по които да се извършат проверките и да се направи реална оценка на обстановката в тази част на града. В хода на операцията са проверени 100 имота и постройки във вилна зона „Запад”.

По време на операцията са разкрити три престъпления- кражба на пари и лични вещи, притежание на наркотици и управление на МПС с алкохол 2,25 промила. Задържани са трима. Съставени са 17 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Паралелно с операцията по противодействие на битовата престъпност са извършени проверки по Закона за движение по пътищата. Констатирани са 45 нарушения. Съставени са 12 акта и 33 фиша.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР" - СЛИВЕН
Следваща МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" БЛАГОДАРИ НА РОТАРИ - СЛИВЕН ЗА ДАРЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА МЛАДЕЖИ СА ОБИРДЖИИТЕ НА ОСЕМТЕ АВТОМАТА ЗА КАФЕ В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен започват работа по случая на 11 февруари, след получаване на заявления за взломени 8 вендинг машини за топли напитки. Автоматите са взломени в различени дни от началото

Новини Сливен

ОТ 45 МЛН. ЛЕВА НА 2 МЛН. ЛЕВА СА СВАЛЕНИ ПРОСРОЧЕНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

„Кметът на Сливен Стефан Радев съобщи по време на публичното обсъждане на бюджета във вторник, че просрочените задължения на общината в началото на мандата са били 45 млн. лева, а

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН УЧАСТВА В КОНКУРС НА КАМПАНИЯТА „ЧИСТА И ОКОЛНА СРЕДА – 2019“

Община Сливен участва в конкурс на кампанията „Чиста и околна среда – 2019“ Община Сливен се включва в конкурс, част от националната кампания „Чиста и околна среда – 2019“. Темата