КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ
юни 5, 2020 4149 Прегледи

КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ

Коли на жандармерията влязоха в балканското село Градец, видя репортер на Sliveninfo. Четирите автомобила дойдоха от посока Котел, движейки се в много висока скорост. Sliveninfo научи, че в момента тече полицейска операция в селото. Междувременно от МВР – Сливен съобщиха за съвместна операция на Окръжна прокуратура и жандармерията в района на областния център. Предлагаме ви я.

110 превозни средства, 187 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Сливен. Акцията е осъществена на 3 и 4 юни под надзора на Окръжна прокуратура  от служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.

В рамките на акцията са извършени проверки в западната вилна зона на град Сливен.

Като част от превантивните действия на ОДМВР-Сливен по противодействия на конвенционалната престъпност полицейските служители извършват проверки на лица и картотекиране на вилните зони. Проверките включват установяване на самонастанили се в необитаеми сгради и имоти, криминално проявени лица и такива, обявени за общодържавно издирване, установяване на самотно живеещи и проверки по Закона за гражданската регистрация. По тази линия е оказано съдействието от община Сливен, като  на районното управление са предоставени кадастрални планове, по които да се извършат проверките и да се направи реална оценка на обстановката в тази част на града. В хода на операцията са проверени 100 имота и постройки във вилна зона „Запад”.

По време на операцията са разкрити три престъпления- кражба на пари и лични вещи, притежание на наркотици и управление на МПС с алкохол 2,25 промила. Задържани са трима. Съставени са 17 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Паралелно с операцията по противодействие на битовата престъпност са извършени проверки по Закона за движение по пътищата. Констатирани са 45 нарушения. Съставени са 12 акта и 33 фиша.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР" - СЛИВЕН
Следваща МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" БЛАГОДАРИ НА РОТАРИ - СЛИВЕН ЗА ДАРЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ ПРЕСЛЕДВАХА ЦЯЛ ЧАС ДРОГИРАН ШОФЬОР НА БМВ-Х5 ПО УЛИЦИТЕ НА СЛИВЕН

33-годишен водач на лек автомобил „БМВ- Х5“, употребил наркотици,  е задържан в РУ-Сливен, след като се е наложило полицейските служители да го преследват в продължение на час по улиците на

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА АЛФА РОМЕО Е ЗАЛОВЕН В СЛИВЕН

Водач, който управлява след употреба на наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 21 март, около 03,30 часа, на булевард „Хр.Ботев“ е спрян за проверка лек автомобил

Новини Сливен

ЦЕНТРАЛНИЯТ ПАЗАР В СЛИВЕН СЕ ЗАТВАРЯ ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ, СПИРАТ СЕ КАФЕ АВТОМАТИТЕ НА ОТКРИТО

Общинският пазар в Сливен спира работа през почивните дни от утре – 21 март. Това реши на своето заседание днес Общинският кризисен щаб. Причината е продължаващото струпване на хора и