КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ
юни 5, 2020 3617 Прегледи

КОЛИ НА ЖАНДАРМЕРИЯТА ВЛЯЗОХА В СЕЛО ГРАДЕЦ

Коли на жандармерията влязоха в балканското село Градец, видя репортер на Sliveninfo. Четирите автомобила дойдоха от посока Котел, движейки се в много висока скорост. Sliveninfo научи, че в момента тече полицейска операция в селото. Междувременно от МВР – Сливен съобщиха за съвместна операция на Окръжна прокуратура и жандармерията в района на областния център. Предлагаме ви я.

110 превозни средства, 187 лица и криминален контингент са проверени в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на РУ-Сливен. Акцията е осъществена на 3 и 4 юни под надзора на Окръжна прокуратура  от служители на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас.

В рамките на акцията са извършени проверки в западната вилна зона на град Сливен.

Като част от превантивните действия на ОДМВР-Сливен по противодействия на конвенционалната престъпност полицейските служители извършват проверки на лица и картотекиране на вилните зони. Проверките включват установяване на самонастанили се в необитаеми сгради и имоти, криминално проявени лица и такива, обявени за общодържавно издирване, установяване на самотно живеещи и проверки по Закона за гражданската регистрация. По тази линия е оказано съдействието от община Сливен, като  на районното управление са предоставени кадастрални планове, по които да се извършат проверките и да се направи реална оценка на обстановката в тази част на града. В хода на операцията са проверени 100 имота и постройки във вилна зона „Запад”.

По време на операцията са разкрити три престъпления- кражба на пари и лични вещи, притежание на наркотици и управление на МПС с алкохол 2,25 промила. Задържани са трима. Съставени са 17 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Паралелно с операцията по противодействие на битовата престъпност са извършени проверки по Закона за движение по пътищата. Констатирани са 45 нарушения. Съставени са 12 акта и 33 фиша.

Предишна ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МБАЛ "ХАДЖИ ДИМИТЪР" - СЛИВЕН
Следваща МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" БЛАГОДАРИ НА РОТАРИ - СЛИВЕН ЗА ДАРЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДНЕС Е ВАСИЛЬОВДЕН

На 1 януари църквата почита Свети Василий Велики.  1183 мъже с постоянен адрес  в община Сливен носят името Васил. От тях 807 от град Сливен. Дамите с името Василка в

Новини Сливен

ЕВА ВЕСЕЛИНОВА ОТ СЛИВЕН СЕ ПРОБВАЛА НА „МИС ПЛЕЙМЕЙТ“ СНИМКИ 18+

Преди да стане репортерка в „Господари на ефира” новата коментаторка в „На кафе” Ева Веселинова се е прехранвала като сервитьорка и продавачка на златни бижута на остров Санторини. Звездният й

Новини Сливен

ИВАН И ЦИГУЛКАТА

Той става все по-популярен. Първо в Сливен, а вече и на много други места в страната. 32-годишният музикант Иван Стоянов е основен лектор на образователните концерти за деца от различни