КОЛЕДНАТА ЕЛХА ОЗАРИ ПЛОЩАДА В НОВА ЗАГОРА

КОЛЕДНАТА ЕЛХА ОЗАРИ ПЛОЩАДА В НОВА ЗАГОРА

Месец декември постави началото на празничните изненади. В първия му ден първата от тях беше концертът – спектакъл на Хайгашод Агасян, който започна в 16 часа в училищен театър „Проф. Минко Балкански“. Композиторът на популярна и детска музика е отдавнашен приятел на малките новозагорчета и гостуването му беше подарък от общинското ръководство за малчуганите от начален курс на обучение. Детските песнички в негово изпълнение огласили театъра и вдигнаха децата да танцуват. Вечерта се превърна в танцово коледно забавление.

Празникът се пренесе на площада край красивата елха. Куклен театър „Гео Милев“ от гр. Ямбол представи спектакъл „Коледно веселие“ по идеен проект на Ангел Попов. Актьорите доведоха със себе си Дядо Коледа и неговите сръчни помощници – джуджетата, които показаха колко са работливи, как се трудят, спортуват и забавляват. Към тях се присъединиха и децата от Вокална група „Пеещи ноти“ от СУ „Христо Ботев“, по НП „Заедно в изкуствата и спорта“. С изпълнението си те вдигнаха настроението на публиката. Джуджетата от Детска театрална филмова формация „Тракия вижън“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ раздаваха лакомства, за да подсладят още повече празника.
Добрият старец обеща да поръча на Баба Зима да има сняг. И въпреки, че тя се беше объркала вместо сняг да изпрати дъжд, запалването на светлинките на коледната красавица не се отложи. След тържествено броене тя грейна с новата си премяна, закичена с коледни звезди и светлинки. Тържествена заря за детския празник освети небето. Кметът на Община Нова Загора г-жа Галя Захариева благодари на всички присъстващи, които и в дъжда са дошли да посрещнат Дядо Коледа и пожела щастливи коледни празници.

Предишна КОЙ СЕГА Е № 1?
Следваща ВОДАЧ НА МЕРЦЕДЕС Е ХВАНАТ С НАРКОТИЦИ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

868 СА БОЛНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 към момента в област Сливен са 868, съобщи Областният кризисен щаб. От тях 183 души са хоспитализирани, а останалите 685 провеждат лечението си в домашна карантина, под наблюдението

Новини Сливен

ЯПОНСКА КОМПАНИЯ ПРОЯВЯВА ИНТЕРЕС КЪМ ТЪРГОВИЯ С МЛЕЧНИ ИЗДЕЛИЯ, МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти се срещнаха с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски. Юкио Миягаки, Киоко Миягаки и Юки Миягаки посещават за първи път

Новини Сливен

КАМПАНИЯ ЗА КРЪВОДАРЯВАНЕ ОТ 8 ДО 24 ЮНИ В СЛИВЕН

По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни, в Сливен се организира кампания по кръводаряване. Тя ще се проведе от 8 до 24 юни 22 г.