КОЛЕДНАТА ЕЛХА В СЛИВЕН ГРЕЙВА НА 6 ДЕКЕМВРИ
01.12.2023 1790 Прегледи

КОЛЕДНАТА ЕЛХА В СЛИВЕН ГРЕЙВА НА 6 ДЕКЕМВРИ

Цвят, музика, добро настроение и много, много усмивки ще подарят Община Сливен, културните и образователни институции и тази Коледа на своите жители и гости.

На 3 декември официално ще бъде открита ледената пързалка в Сливен. До средата на февруари жителите и гостите на града могат да покарат кънки всеки ден до средата на февруари.

На 6 декември, сряда, каним и малки, и големи заедно да запалим светлините на голямата елха, която се намира на пл. „Цар Освободител“. Събитието е от 18 часа. На сцената ще се качат Тримата български тенори и децата от Вокално студио „Усмивка“, проектът „Музиката вместо улицата“ и Dance Studio „Barbie“ при Военен клуб-Сливен. При подходящи метеорологични условия е предвидено и дрон-шоу, което ще се случи за първи път в Сливен. Ще има и празнични фойерверки.

Салонът на Средно училище „Йордан Йовков“ ще бъде домакин на Коледен спортен турнир за участници в програмите на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Събитието е на 15 декември, петък, от 14 часа.

На 16 декември е Коледният турнир по футбол и волейбол за учители, който ще се проведе за първи път.

На 19 декември, вторник, в зала „Сливен“ от 10 часа предстои Коледен концерт с участието на децата от детските градини от Сливен.

В 18.00 часа в зала „Сливен“ предстои церемония по награждаване на десетте на-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2023 година. Входът е свободен.

На 21 декември в 18.00 часа в зала „Сливен“ е празничният концерт „Флоренция в Сливен“. Ще пеят Александра Метелева – мецосопран и Матео Манчини – баритон – специализанти в Accademia del Maggio Musicale Fiorentino. Участие ще вземе Татяна Шиварова – сопран. На рояла сяда Марцио Фуллин. Входът е свободен.
На 25 Коледа, в 11.30 часа на пл. „Цар Освободител“ започва Коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“.

На 26 декември от 10 часа в село Мечкарево започват традиционните „Зимни празници в Мечкарево” – регионален фолклорен събор.

На 31 декември от 22.45 часа на пл. „Цар Освободител“ Община Сливен ви кани на общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ”. Участие ще вземат група „Фанданго“, Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и Славка Калчева. В 12 часа са празничните илюминации.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ организира беседи, творчески ателиета и конкурси. Държавният куклен театър е подготвил спектакли за най-малките. Читалища и спортни клубове ще представят също коледни спектакли и концерти. Вокално студио „Усмивка“, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб-Сливен и приятели, балетна школа „ПетиПа“ са подготвили свои празнични събития. За настроението на своите почитатели ще се погрижат също Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен и Сливенският симфоничен оркестър.

Подробности за събитията в програмата до 1 януари 2024 година може да прочетете в линка:
https://mun.sliven.bg/uploads/5213FE43578337924B1B8E5C2F33DCB4

Предишна ЛЕК АВТОМОБИЛ БЛЪСНА ПЕШЕХОДЕЦ В СЛИВЕН
Следваща 33-ГОДИШНА ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ДРОГА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО В СЛИВЕН ХАРЧИЛО ПО 10 БОНА МЕСЕЧНО ЗА ВЪНШНИ УСЛУГИ

  Общинско дружество в Сливен е похарчило почти 80 000 лева за външни услуги за първите девет месеца на 2017 година.  Точната сума е 79 839, 97 лева. Толкова пари

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ КЪМ ДОБРОВОЛЦИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ И ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Продължава дезинфекцията на входните врати и домофоните в жилищните сгради в Сливен и през почивните дни. Тя се извършва от 20 доброволци, записали се на обявения от Община Сливен телефон.

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ПО СЛУЧАЙ 6-ТИ СЕПТЕМВРИ

Уважаеми жители на Община Котел, Приемете моите поздравления по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. 6-ти септември е празник, който сбъдна и увенча надеждите на