КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“
23.12.2022 424 Прегледи

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

Кметът на Община Нова Загора и заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев се отзоваха на специалната покана на СУ „Христо Ботев“ и бяха сред почетните гости на Коледния благотворителен концерт на 22 декември в театър „Минко Балкански“. Проявата е по инициатива на Ученически съвет при СУ „Христо Ботев“ и се провежда под надслов „Деца помагат на деца“. Концертът се представя три поредни дни съответно пред големите и малки ученици на гимназията, както и пред техните семейства и приятели. В него организатори и участници са само възпитаници на СУ „Христо Ботев“.
Преди концерта в залата се проведе шествие на митични и дружелюбни весели същества, за които публиката се запита пораснали джуджета ли са или елфите ги заместват като помощници на Дядо Коледа.

Самият той премина почти незабелязан и надникна от сцената преди първото изпълнение, поставило началото на концерта. „Коледа е“, обявиха с песента си момичетата от групата „Пеещи ноти“, за да увери напълно последните съмняващи се, че мистичното появяване на стареца в червено е наистина на любимеца на децата – Дядо Коледа.
Атрактивните изпълнения на възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, на фона на оригиналните сценични ефекти и осветление, следваха едно след друго и не оставяха ентусиазираната публика да си поеме дъх. Появи се и Дядо Коледа – вече и на сцената, но все още не за да раздава подаръци, а за да танцува.

С много артистизъм, вдъхновяващи „режисьорски решения“ и цветна доза хумор, организаторите изненадваха, разсмиваха, усмихваха възторжената публика, която ги аплодираше бурно.
Освен великолепните си актьорски умения, участниците показаха и още нещо – че е хубаво да се забавляваш, още по-хубаво е да забавляваш своите приятели, а най-добре е, когато празникът е и с приятелска кауза. Със събраните 2 850 лв. те ще подпомогнат свои съученици от СУ „Христо Ботев“ в нужда, напълно оправдавайки присъдената им от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за „Добротворчество и благотворителност“.

Предишна КОТЛЕНЦИ СПОДЕЛИХА ЗАЕДНО МАГИЯТА НА КОЛЕДА
Следваща ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ 'БРАТЯ МИЛАДИНОВИ" ИЗНЕСОХА КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КНИГА-ЛЕТОПИС НА СЕЛО ЖЕЛЬО ВОЙВОДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ

Излезе от печат „Летопис на село Жельо войвода, област Сливен“ – внушително изследване, представящо историята на днешното землище на селото от тракийско време, през българското, византийското и османското средновековие, бурния

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЯВА НА БЧК НОВА ЗАГОРА И ТЕАТРАЛНИЯ СЪСТАВ ОТ С. КОРТЕН

Общински съвет на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора и тази година проявиха своята благотворителност, ставайки част от традиционната кампания на БЧК Сливен в подкрепа на абитуриентите сираци и

Новини Сливен

5376 ИМЕНИЦИ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ ДНЕС

Православната църква почита на 27 декември Свети Стефан. Мъжете с името Стефан, които имат постоянен адрес в община Сливен са 1693.  От тях 1318 са от град Сливен. Името Стефка