КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

Кметът на Община Нова Загора и заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев се отзоваха на специалната покана на СУ „Христо Ботев“ и бяха сред почетните гости на Коледния благотворителен концерт на 22 декември в театър „Минко Балкански“. Проявата е по инициатива на Ученически съвет при СУ „Христо Ботев“ и се провежда под надслов „Деца помагат на деца“. Концертът се представя три поредни дни съответно пред големите и малки ученици на гимназията, както и пред техните семейства и приятели. В него организатори и участници са само възпитаници на СУ „Христо Ботев“.
Преди концерта в залата се проведе шествие на митични и дружелюбни весели същества, за които публиката се запита пораснали джуджета ли са или елфите ги заместват като помощници на Дядо Коледа.

Самият той премина почти незабелязан и надникна от сцената преди първото изпълнение, поставило началото на концерта. „Коледа е“, обявиха с песента си момичетата от групата „Пеещи ноти“, за да увери напълно последните съмняващи се, че мистичното появяване на стареца в червено е наистина на любимеца на децата – Дядо Коледа.
Атрактивните изпълнения на възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, на фона на оригиналните сценични ефекти и осветление, следваха едно след друго и не оставяха ентусиазираната публика да си поеме дъх. Появи се и Дядо Коледа – вече и на сцената, но все още не за да раздава подаръци, а за да танцува.

С много артистизъм, вдъхновяващи „режисьорски решения“ и цветна доза хумор, организаторите изненадваха, разсмиваха, усмихваха възторжената публика, която ги аплодираше бурно.
Освен великолепните си актьорски умения, участниците показаха и още нещо – че е хубаво да се забавляваш, още по-хубаво е да забавляваш своите приятели, а най-добре е, когато празникът е и с приятелска кауза. Със събраните 2 850 лв. те ще подпомогнат свои съученици от СУ „Христо Ботев“ в нужда, напълно оправдавайки присъдената им от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за „Добротворчество и благотворителност“.

Предишна КОТЛЕНЦИ СПОДЕЛИХА ЗАЕДНО МАГИЯТА НА КОЛЕДА
Следваща ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ 'БРАТЯ МИЛАДИНОВИ" ИЗНЕСОХА КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАЗИЯ ОТНОВО НАРИСУВАХА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА В СЛИВЕН

И тази година големите великденски яйца, поставени пред сградата на Община Сливен, са нарисувани от ученици на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. За пореден път младите художници показаха своя усет

Новини Сливен

В УСЛОВИЯТА НА ПАНДЕМИЯ ПОЛЗВАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА САМООТЧИТАНЕ НА ВОДА, ТОПЛА ВОДА И ПАРНО ОТ ДОМА

От днес, 26 март 2020 Топлофикация Сливен дава възможност да отчетете сами показанията на уредите и на водомерите за топла вода на сайта на дружеството. Данните могат да бъдат въведени

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН ОТ ОБЛАСТНИЯ ЛИДЕР НА ДПС МУСТАФА МУСТАФОВ

Скъпи съграждани! Уважаеми дами и господа! Честит Димитровден – празник на град Сливен! Нека в навечерието на празника си пожелаем много здраве, щастие и оптимизъм! Димитровден е основателен повод всички