КМЕТ ПРЕВОЗВА СВОИ СЪСЕЛЯНИ СЛЕД КАТО ТРАНСПОРТНА ФИРМА СПРЯ АВТОБУСИТЕ
март 27, 2020 7023 Прегледи

КМЕТ ПРЕВОЗВА СВОИ СЪСЕЛЯНИ СЛЕД КАТО ТРАНСПОРТНА ФИРМА СПРЯ АВТОБУСИТЕ

Кмет на сливенско село превозна със собствен транспорт всички работещи в областния център, научи Sliveninfo. Кметът се казва Атанас Гурков, а селото е Ковачите. Частната фирма, която има договор с общината за извършване на транспортни услуги до селата Ковачите и Младово, е отказала да работи заради коронавируса. Не всички, работещи в Сливен обаче, имат собствен транспорт.

„Не мога да оставя тези хора, защото ще ги уволнят от работа. Всяка сутрин съпругата ми и синът ми с две наши коли ги транспортират до Сливен, а вечер ги връщат. Три от пасажерите работят в болници“, заяви пред Sliveninfo Атанас Гурков.

През деня пък той събира рецепти и сам пътува до Сливен, за да осигурява лекарства на нуждаещите се жители на ковачите.

„Със собствен транспорт по идентичен начин действа и моята колежка Димка Славова, която е кмет на съседното село Младово. При нея обаче пътуващите са по-малко и се събират в една кола. Не е нормално да се спре изпълнението на договора до нашите села без предизвестие. Разчитаме на общината да ни осигури обществен транспорт чрез общинската транспортна фирма, но знаем, че юридически е трудно, ако няма играна обществена поръчка“, каза Атанас Гурков пред Sliveninfo.

 

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВЪЗМОЖНИ ОПИТИ ЗА ИЗМАМИ С ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЖИЛИЩА
Следваща 27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРЕНИРОВЪЧНО ЗАНЯТИЕ СЪС СИМУЛАЦИЯ НА ПОЖАР ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СГРАДАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НА 4 ЮНИ

Тренировъчно занятие със симулация на пожар ще се проведе в сградата на Община Сливен на 4 юни – петък, от 15,30  часа. За това съобщи инж. Снежана Кънева от общинския

Новини Сливен

ИЗДИРВАТ ВАНДАЛИ, ПОВРЕДИЛИ 19 ПАМЕТНИКА НА ГРОБИЩАТА В НОВА ЗАГОРА

Полицейски служители работят по изясняване на случай, при който са повредени надгробни паметници в гробищния парк в  Нова Загора.  Вандалският акт е извършен за времето от  27 до 28 ноември.

Новини Сливен

ДЕЦАТА НА СЛИВЕН ПОЗДРАВЯВАТ ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ГРАДА ПО ПОВОД ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

Традиционният Коледен концерт на децата от детските градини в Сливен няма да се състои тази година заради епидемичната обстановка и заповедта на здравния министър. Въпреки това обаче малчуганите и техните