КМЕТ ПРЕВОЗВА СВОИ СЪСЕЛЯНИ СЛЕД КАТО ТРАНСПОРТНА ФИРМА СПРЯ АВТОБУСИТЕ
март 27, 2020 6811 Прегледи

КМЕТ ПРЕВОЗВА СВОИ СЪСЕЛЯНИ СЛЕД КАТО ТРАНСПОРТНА ФИРМА СПРЯ АВТОБУСИТЕ

Кмет на сливенско село превозна със собствен транспорт всички работещи в областния център, научи Sliveninfo. Кметът се казва Атанас Гурков, а селото е Ковачите. Частната фирма, която има договор с общината за извършване на транспортни услуги до селата Ковачите и Младово, е отказала да работи заради коронавируса. Не всички, работещи в Сливен обаче, имат собствен транспорт.

„Не мога да оставя тези хора, защото ще ги уволнят от работа. Всяка сутрин съпругата ми и синът ми с две наши коли ги транспортират до Сливен, а вечер ги връщат. Три от пасажерите работят в болници“, заяви пред Sliveninfo Атанас Гурков.

През деня пък той събира рецепти и сам пътува до Сливен, за да осигурява лекарства на нуждаещите се жители на ковачите.

„Със собствен транспорт по идентичен начин действа и моята колежка Димка Славова, която е кмет на съседното село Младово. При нея обаче пътуващите са по-малко и се събират в една кола. Не е нормално да се спре изпълнението на договора до нашите села без предизвестие. Разчитаме на общината да ни осигури обществен транспорт чрез общинската транспортна фирма, но знаем, че юридически е трудно, ако няма играна обществена поръчка“, каза Атанас Гурков пред Sliveninfo.

 

Предишна ОДМВР - СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВЪЗМОЖНИ ОПИТИ ЗА ИЗМАМИ С ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЖИЛИЩА
Следваща 27 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТЪРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПОЧИСТВАНЕТО НА РЕКИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Във връзка с резките промени в метеорологичните условия, ежегодният оглед на състоянието на речните корита в регулация и тяхната проводимост, по разпореждане на кмета Стефан Радев, се извършва по-рано от

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ШОФИРАНЕ СЛЕД УПОТРЕБА НА ДРОГА

Водач на МПС, употребил наркотици е задържан от полицейски екип в град Сливен. На 14 май, в 01,50 часа, на булевард „Ст.Караджа“ е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фокус“,

Новини Сливен

ЕКСПОЗИЦИЯ ОТ СВЕТОВНИ ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „НОВА”

Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен има удоволствието да Ви покани на изложба „Детски рисунки” от Световния конкурс на Фонд „13 века България”, която се открива на 28 февруари 2019г.