КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА ВЪРХА НА В40 В ТИРАНА
29.01.2024 655 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В СРЕЩАТА НА ВЪРХА НА В40 В ТИРАНА

Кметът на Сливен Стефан Радев ще вземе участие в срещата на върха на мрежата на Балканските градове В40, която ще се проведе на 29 и 30 януари в Тирана. Поканата е отправена от Ерион Велиай – кмет на албанската столица, която е домакин на третото годишно събрание и поема председателството на мрежата за 2024 година.

По време на престижния форум ще се дискутира темата „Изграждане на градска устойчивост и реагиране на кризи“. Ще бъде представена платформа с общите градски предизвикателства пред Балканите в момента. Те включват въпроси, свързани със заплахи за околната среда, бърза урбанизация, адаптиране на технологичния напредък, местни икономически предизвикателства и бежанската криза. Целта е градовете да се сближат чрез мрежата и да намират потенциални съвместни решения за належащи проблеми.

Създадената през 2021 г. по инициатива на кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу организация, обединява градове от 11 държави. Същата година Сливен беше сред първите девет града от страната ни, включително и столицата, които станаха част от семейството на В40.

Амбицията на Мрежата на балканските градове е да развива местната демокрация като опора за стабилността на Балканите и в Европа. Обединението поставя акцент върху усилията на властите, които са най-близо до хората, за позитивни промени и устойчивост, за партньорство в икономиката и културата. Едновременно с това приоритет в работата й са глобални проблеми като измененията на климата, дигиталната трансформация и др. Председателството на В40 е ротационно, за срок от една година.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща КОМИСАР СТАНИМИР КОЛЕВ КАЗВА СБОГОМ НА ПОЛИЦИЯТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБСЛЕДВАХА СТАРИЯ БРЯСТ С ИМПУЛСЕН ТОМОГРАФ

Обследване на Стария бряст със специален уред – импулсен томограф, се извърши вчера. Той беше поставен около ствола на дървото на височина 1,20 м – 1,30 м. Уредът е неинвазивен. Изпуска механични

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА СЕ ПОЯВИХА ПРЕД ОБЩИНА СЛИВЕН

Великденски яйца се появиха пред сградата на Община Сливен. И тази година кметството се погрижи за украсата преди Великден. Фирмата на Иван Червенкондев се справи отлично, както винаги.

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: СРЕД ПЪЛНИТЕ КАНДИДАТСКИ ЛИСТИ, ТАЗИ НА ГЕРБ – СЛИВЕН Е С НАЙ-НИСКА СРЕДНА ВЪЗРАСТ

Нова енергия допълва опита и експертизата в листата за общински съветници на ГЕРБ Сливен. Близо 45% от кандидатите за общински съветници под номер 7 в бюлетината попадат в листата за