КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА И МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА БИЗНЕСА И МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

Кметът Стефан Радев участва във втората национална конференция „Бизнесът и регионите – Трансформацията“, организирана от Българската стопанска камара и списание BGlobal. Тя разгледа въпросите как компаниите трансформират бизнеса си, за да отговорят на предизвикателствата на Зелената сделка на ЕС и какви са новите възможности, които се откриват пред общините.
Кметът представи идеята за инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол като пример за обединяване на ресурси, амбиции и усилия. Той конкретизира, че става въпрос за общ икономически профил на общините Сливен, Ямбол и Тунджа, с който те да бъдат презентирани и да се превърнат в забележима точка на картата на България – за инвестиции, възможности за работа, за по-богат социален и културен живот.

„Представяме готова и структурирана информация на потенциалния инвеститор на какво може да разчита по отношение на броя на населението, извършен е и анализ на работната сила и налична социална инфраструктура за трите общини, както и предимствата, които дава географското разположение“, каза още кметът. Той говори и за локалните възможности на Община Сливен на фона на глобалните перспективи и посоки на развитие.
Това е втората поредна дискусия за влиянието на компаниите върху устойчивото развитие на регионите в България и възможностите на местните власти да привличат инвеститори.
Основните панели на конференцията бяха „Бизнес модели на устойчива трансформация“ и „Регионални модели на устойчива трансформация“.

Участници и панелисти бяха министри от служебния кабинет,  висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции и представители на местните власти.

Предишна ТРИМА УЧЕНИЦИ СА ХВАНАТИ С МАРИХУАНА КРАЙ ЗАЛА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" В СЛИВЕН
Следваща ТЯЛО НА МЪЖ ИЗПЛУВА КРАЙ СЛИВЕН /обновена/

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПТП БЕЗ ПОСТРАДАЛИ НА АМ „ТРАКИЯ“

Пътно произшествие без пострадали затрудни временно движението по автомагистрала „Тракия” в посока град Бургас. Днес в 14,05 часа  е получен сигнал за пътен инцидент с два автомобила в района на

Новини Сливен

С БЪЛГАРСКАТА ЛЕНТА „ИРИНА“ ТАЗИ ВЕЧЕР ЗАПОЧВА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В СЛИВЕН

Тази вечер започва шестото издание на София филм фест в Сливен. Лентите ще бъдат прожектирани в зала „Сливен“, а входът ще бъде напълно безплатен. Събитието е в партньорство с Община

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА ПРИЕМА ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АТАНАСОВДЕН

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов приема поздравления за своя имен ден днес. Първите дойдоха от неговите подчинени от общината, която работохоликът Атанас Атанасов превърна в свой втори дом. Не случайно