КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В ОСЛО, КРАЛСТВО НОРВЕГИЯ
юни 24, 2022 564 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В БЪЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ В ОСЛО, КРАЛСТВО НОРВЕГИЯ

Делегация от 19 български кметове от Националното сдружение на общините в Република България е на работно посещение в столицата на Кралство Норвегия – Осло. Във визитата участва и кметът Стефан Радев.

В столицата делегацията се срещна с кмета Мариане Борген. Сред основните теми в дискусиите бяха норвежките политики за климата и начинът на финансиране и организация на норвежките общини. Българските градоначалници бяха запознати още с предизвикателствата пред Осло по отношение на инвестициите, стратегията за привличане на млади хора, увеличаване броя на туристите и др. Акцент беше поставен и на сътрудничеството между централната и местната власт в Кралството.

По-рано българската делегация посети и една от по-малките общини – Лердал.  Там тя се запозна с възможностите за използване на туристическия потенциал на  региона и алтернативите за инвестиране от общините в публично-частни партньорства.

Предишна ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА: ЩЕ ПОТЪРСЯ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ МИТРОПОЛИЯТА В СТАРА ЗАГОРА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАМОВЕТЕ В ОБЩИНАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ЦОП НОВА ЗАГОРА В ПОДКРЕПА НА ПОСТРАДАЛ МЛАДЕЖ

На 12 декември 2022 г. предиобед, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип посетиха Благотворителния коледен базар, открит пред Спортна зала „Младост“. Той е организиран от Център

Новини Сливен

НОВОЗАГОРЕЦ Е ЗАЛОВЕН ДА КАРА СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

В хода на операция „Безопасно лято“ на територията на ОДМВР-Сливен са започнати бързи производства за нарушения на ЗДвП. На 19 юли служители на РУ- Твърдица са установили лек автомобил „Опел

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ В ПЕТ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Община Сливен разширява гробищните паркове в селата Глушник, Стара река и Младово.  И за трите парка има влезли в сила подробни устройствени планове. Разширението в Глушник е със 7,4 дка.