КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ТРЯБВА ПО-ЧЕСТО ДА ИЗРАЗЯВАМЕ УВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ УСИЛИЯТА В РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР
юли 4, 2019 1147 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ТРЯБВА ПО-ЧЕСТО ДА ИЗРАЗЯВАМЕ УВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ УСИЛИЯТА В РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР

На тържествено събрание днес в Сливен бяха отбелязани 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.
„Всички си даваме сметка, че не винаги вашите денонощни усилия остават забелязани от обществото. Рискът, който следва професията ви, напрежението, на което сте подложени в името на сигурността и безопасността на другите, са невидими за обикновените хора. Затова днешният ден е повод да насочим вниманието към необходимостта от уважение и достойно отношение към вашата работа“, заяви от трибуната в зала „Сливен“ кметът Стефан Радев. Той благодари от свое име и от името на сливенските граждани за професионализма и безкористния труд в работата на органите на реда. Кметът поздрави и всички  бивши служители, които са напуснали  системата на МВР, но достойно са пазили името на институцията.

Служителите на вътрешното ведомство и гости на събранието получиха поздравления още от директора на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков, областния управител Чавдар Божурски, началника на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов и директора на РДПБЗН-Сливен комисар Владимир Демирев.

По време на събранието от името на министъра на вътрешните работи бяха отличени с награди директорът на ОДМВР-Сливен и на началниците на полицейски управления.

В зала „Сливен“ бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за ноември, декември, януари, февруари, март, април, май и юни на 2019 г. и на приза „Полицай на 2017 г“. Наградите са съвместна инициатива на ОДМВР-Сливен и Община Сливен. Отличените с приза за седемте месеца са съответно ст. инспектор Ангел Радев, началник група в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен, мл.експерт в сектор „Криминална полиция“ към СУ-Сливен Христо Петров, ст. разследващ полицай в РУ-Котел Надка Атанасова, инсп. Пламен Николчев от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен, ст. инсп. Пенко Георгиев, началник на участък „Ябланово“ при РУ-Котел, инсп. Васил Василев от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен и инсп. в сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен Тихомир Димов.

За носител на приза „Полицай на 2018 година“ бе обявен младши експерт в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен Ивелин Константинов. Отличието му връчи кметът Стефан Радев.
Тържественото събрание приключи с награждаване на победителите в спортния турнир за купите и наградите на Директора на Областната дирекция на МВР в Сливен, по футбол, тенис на маса и баскетбол.
Гости на събитието бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, директори и представители на различни институции в града.

Честванията по повод 140-годишнината от създаването на МВР днес започнаха с тържествена церемония на площад „Хаджи Димитър“. Служителите на МВР бяха поздравени от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.
Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци венци и цветя поднесоха кметът на община Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, директорът на ОДМВР-Сливен, ст. комисар Димитър Величков, директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов и граждани.

Предишна ПОЛКОВНИК ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ ОГЛАВИ ВОЕННА ПОЛИЦИЯ - СЛИВЕН
Следваща ОДМВР- СЛИВЕН ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА МВР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Във връзка с възникнала авария по топлопроводно отклонение към бл. 24 вх. А, Б на ж.к. „Сини камъни“ в следствие от проникнали отпадни канализационни води в камерата, се наложи почистването

Новини Сливен

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И КМЕТОВЕ ОТ ГЕРБ СЕ СРЕЩНАХА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ЖОЗЕФ ДОЛ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове в България, избрани от листата на ГЕРБ, се срещнаха с председателя на Европейската народна

Новини Сливен

ЗАПОВЕД НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

Във връзка с наближаващия празник Сирни заговезни, който тази година се отбелязва на първи март – неделя, кметът Стефан Радев издаде заповед, в която се забранява нерегламентирано изхвърляне, изоставяне и