КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА МНОГОНАЦИОНАЛНАТА ВОЕННА ГРУПА НА ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА МНОГОНАЦИОНАЛНАТА ВОЕННА ГРУПА НА ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината италианското ръководство на многонационалната бойна група, която в момента провежда обучения на Военния полигон „Ново село“.

От месец октомври миналата година Италия оглави групата в България, която обединява български, италиански и американски военни сили. В нея са включени още военнослужещи от Черна Гора, Македония, Гърция и Албания.

В срещата участваха досегашният командир на международната бойна група полковник Франческо Алаймо, неговият наследник, който предстои да поеме командването през следващите шест месеца – полковник Андреа Фратичели, военнослужещи от българска и италианска страна.

Полковник Алаймо благодари на кмета Радев за гостоприемството и изрази най-добри впечатления от духа и енергията на Сливен. Алаймо посочи още, че това е първият италиански контингент, който провежда обучения на полигон „Ново село“. Той допълни, че съставът на контингента поетапно се разширява.

Стефан Радев поздрави гостите, като изрази надежда, че се чувстват добре в България, изпълнявайки планираните задачи и обучения по план.

„От години работим с американската база „Ново село“, развили сме добра комуникация и сътрудничество. Досега винаги сме се стремили да оказваме съдействие по въпроси спрямо нашите правомощия и компетенции и да изразяваме доброто си отношение към присъствието на военните в базата“, посочи кметът Радев. Той благодари на отправената от гостите покана да се включи в официалната церемония на 14 февруари, на която се планира военна демонстрация и предаване на командването на новия командир на формированието. В края на срещата градоначалникът получи от полк. Франческо Алаймо юбилеен календар на италианската армия и знак на оглавяваната от него 82-ра пехотна бригада, носеща името на италианския град Торино.

 

Предишна ЩЕ СЕ ЯДОСА ЛИ КРЕМЕНА?
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА РЕМОНТИ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СУКНЕНА ФАБРИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” БЕ ОРГАНИЗИРАНО ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД 90-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ПЕТЪР ДОБРЕВ

На 16 ноември 2017г., в РБ „Сава Доброплодни” се състоя мило тържество посветено на 90г. от рождението на Петър Добрев – директор на институцията, в периода август 1966г. – ноември

Новини Сливен

ЕДИН УСПЕШЕН БИЗНЕСМЕН ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Той е щастлив баща, дядо и съпруг. И успешен бизнесмен. Красимир Петков, официален представител „Ситроен“ за региона и собственик на модерен автосервиз, днес приема поздравления за своя рожден ден. Добронамерен

Новини Сливен

В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН Е РАЗКРИТ ЗДРАВНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР ЗА МАЙЧИНО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

С Решение № 333 на Министерския съвет от 09.04.2021г. е приета „Национална програма за подобряване на майчиното и детското здраве 2021 – 2030г.“ В област Сливен се изпълняват следните дейности