КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА МНОГОНАЦИОНАЛНАТА ВОЕННА ГРУПА НА ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“
09.02.2023 1061 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДСТВОТО НА МНОГОНАЦИОНАЛНАТА ВОЕННА ГРУПА НА ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината италианското ръководство на многонационалната бойна група, която в момента провежда обучения на Военния полигон „Ново село“.

От месец октомври миналата година Италия оглави групата в България, която обединява български, италиански и американски военни сили. В нея са включени още военнослужещи от Черна Гора, Македония, Гърция и Албания.

В срещата участваха досегашният командир на международната бойна група полковник Франческо Алаймо, неговият наследник, който предстои да поеме командването през следващите шест месеца – полковник Андреа Фратичели, военнослужещи от българска и италианска страна.

Полковник Алаймо благодари на кмета Радев за гостоприемството и изрази най-добри впечатления от духа и енергията на Сливен. Алаймо посочи още, че това е първият италиански контингент, който провежда обучения на полигон „Ново село“. Той допълни, че съставът на контингента поетапно се разширява.

Стефан Радев поздрави гостите, като изрази надежда, че се чувстват добре в България, изпълнявайки планираните задачи и обучения по план.

„От години работим с американската база „Ново село“, развили сме добра комуникация и сътрудничество. Досега винаги сме се стремили да оказваме съдействие по въпроси спрямо нашите правомощия и компетенции и да изразяваме доброто си отношение към присъствието на военните в базата“, посочи кметът Радев. Той благодари на отправената от гостите покана да се включи в официалната церемония на 14 февруари, на която се планира военна демонстрация и предаване на командването на новия командир на формированието. В края на срещата градоначалникът получи от полк. Франческо Алаймо юбилеен календар на италианската армия и знак на оглавяваната от него 82-ра пехотна бригада, носеща името на италианския град Торино.

 

Предишна ЩЕ СЕ ЯДОСА ЛИ КРЕМЕНА?
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА РЕМОНТИ И БЛАГОУСТРОЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СУКНЕНА ФАБРИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ЙОРДАН СТЕФАНОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИЯ 1 НОЕМВРИ

Общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Йордан Стефанов днес навършва 34 години. По обяд той събра свои приятели за кратка почерпка. „След малко обаче отивам на работа. Днес вече ги

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗПРАТИ БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ДА ЗАМ.-РЕКТОРА НА ТУ-СОФИЯ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати благодарствен адрес до зам.ректора на Техническия университет-София и ръководител на „Факултет и колеж“-Сливен проф.д.т.н. Станимир Карапетков по повод проведената в Сливен Национална научна

Новини Сливен

ОБРЪЩЕНИЕ ОТ АТАНАС АТАНАСОВ, КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

Скъпи приятели, съмишленици, съграждани, Като кандидат за народен представител от гражданската квота на КП „ БСП за България“ , искам да поема ангажимент и най-отговорно да заявя, че ако ми