КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ДИРИГЕНТА ЕМИЛ ТАБАКОВ И МУЗИКАНТИТЕ МИНЧО МИНЧЕВ И ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ
29.09.2022 553 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ДИРИГЕНТА ЕМИЛ ТАБАКОВ И МУЗИКАНТИТЕ МИНЧО МИНЧЕВ И ЛЮДМИЛ АНГЕЛОВ

Големият български диригент Емил Табаков, световноизвестните Минчо Минчев-цигулка и Людмил Ангелов – пиано, посетиха Община Сливен ден преди концерта си в Сливен. Кметът Стефан Радев и заместник-кметът Пепа Чиликова посрещнаха гостите и изразиха благодарност, че именитите музиканти са приели да свирят на сливенска сцена.

„Радваме се, че сте в нашия град. Има голям интерес към концерта на 30 септември, което говори за потребността на нашите съграждани от стойностни прояви. Винаги сме готови да инвестираме в интересни идеи и проекти“, каза кметът.

Емил Табаков даде висока оценка за работата на директора на Симфоничния оркестър в Сливен – Кремена Оксенкруг.

„Тя работи с отдаденост за своя град, знае какво прави и как да организира“, каза той.  Минчо Минчев и Людмил Ангелов изразиха мнение, че е важно да се възпитава отношение към музиката и любов към красотата на класическите произведения.

Концертът е в зала „Сливен“ на 30 септември от 18.30 ч. С него се открива 90-ият сезон на Симфоничния оркестър в Сливен.

Предишна ШЕСТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ СА РАЗКРИТИ В СЛИВЕНСКО
Следваща ЧЕРНАТА КУТИЯ НА РАЗБИЛИЯ СЕ СУ-25 Е НАМЕРЕНА В ОПАШКАТА НА САМОЛЕТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕЖУРНИ ЛАБОРАТОРИИ НА 24 МАЙ

„ЛИНА” осигурява дежурни лаборатории и манипулационни в градовете Сливен и Ямбол на празничния 24 май. „Поздравяваме всички учители, ученици и културни дейци  по повод Деня на светите братя Кирил и

Новини Сливен

ПРЕУСТРОЙСТВО НА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕ НА ТРЕТИЯ КРЪГ ОТ ПЛАНИНСКИ ШАМПИОНАТ ПО АВТОМОБИЛИЗЪМ „БЪЛГАРКА 2018“

Временно преустройство на движението ще бъде въведено във връзка с провеждането на третия кръг от Планински шампионат по автомобилизъм „Българка 2018“. Това съобщиха от Районно управление на МВР – Сливен.

Новини Сливен

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ ЗА ПРАЗНИКА НА НОВА ЗАГОРА БЕ ИВЕТ ГОРАНОВА

Едно невероятно допълнение към празничната атмосфера на Нова Загора бе специалният гост – Ивет Горанова. В три поредни дни, гордостта на България, олимпийски шампион по карате и спортист №1 за