КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ – ТЕО
27.04.2023 907 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ – ТЕО

Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео, Златния учител на България. Двамата разговаряха за образованието в нашата страна и направиха сравнение с образователните системи в други държави. Според големия български учител у нас са нужни промени, за да се повиши качеството на образованието и интереса на учениците към ученето.

Кметът заяви, че Община Сливен работи за подобряване на образователната среда и винаги съдейства на институциите, имащи пряко отношение към организацията на учебния процес. Двамата бяха категорични, че инвестицията в образованието е една от най-важните в живота на човека и на страната ни са нужни мотивирани хора, подготвени за предизвикателствата на съвремието ни.

Теодосиев информира кмета, че през школата му са преминали много талантливи ученици, които вече са професори в чужбина, имат отлична реализация и са сред най-добрите специалисти в своята сфера. Сред тях има и сливенски възпитаници. Един от тях в момента е Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“.
Кметът Стефан Радев подари на Теодосий Теодосиев книгата на Мартин Иванов „Срещу течението“ за българската текстилна промишленост 1800 – 1912 г. и Сливен, където е създадена първата текстилна фабрика от Добри Желязков.

Теодосий Теодосиев беше в Сливен по повод участието му в Регионален форум за STEM иновациите в образованието, който се проведе в СУ „Константин Константинов“. Той изнесе лекция за видовете интелект, която предизвика голям интерес сред останалите участници във форума. Той изрази желание да работи с Община Сливен по съвместни, бъдещи образователни проекти.

Предишна ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА
Следваща 6 НОВИ ТРОЛЕЯ ИДВАТ В СЛИВЕН ПРЕЗ МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП СТАРТИРА КАМПАНИЯТА СИ ПО ВОДА

Петъчният дъжд в Сливен е на късмет за нашите кандидати. Това коментираха повече от стотина членове и симпатизанти на БСП, които се събраха в хотел „Национал“, за да дадат старт

Новини Сливен

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СПАДНА С БЛИЗО 36 НА СТО ЗА СЕДМИЦА

Заболеваемостта в област Сливен спадна през изминалата седмица с 35,7 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Новодиагностицираните болни са 366 души. Средната им възраст е 52,4

Новини Сливен

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА: МОРАВИ, ЗЕЛЕНИ, БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ

Пролетта със сигурност е точно зад ъгъла, щом Баба Марта е при тях. В това бяха сигурни децата от всички групи на детска градина „Дъга“, гр. Котел. И тази година