КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ – ТЕО
април 27, 2023 678 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗЛАТНИЯ УЧИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТЕОДОСИЙ ТЕОДОСИЕВ – ТЕО

Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео, Златния учител на България. Двамата разговаряха за образованието в нашата страна и направиха сравнение с образователните системи в други държави. Според големия български учител у нас са нужни промени, за да се повиши качеството на образованието и интереса на учениците към ученето.

Кметът заяви, че Община Сливен работи за подобряване на образователната среда и винаги съдейства на институциите, имащи пряко отношение към организацията на учебния процес. Двамата бяха категорични, че инвестицията в образованието е една от най-важните в живота на човека и на страната ни са нужни мотивирани хора, подготвени за предизвикателствата на съвремието ни.

Теодосиев информира кмета, че през школата му са преминали много талантливи ученици, които вече са професори в чужбина, имат отлична реализация и са сред най-добрите специалисти в своята сфера. Сред тях има и сливенски възпитаници. Един от тях в момента е Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“.
Кметът Стефан Радев подари на Теодосий Теодосиев книгата на Мартин Иванов „Срещу течението“ за българската текстилна промишленост 1800 – 1912 г. и Сливен, където е създадена първата текстилна фабрика от Добри Желязков.

Теодосий Теодосиев беше в Сливен по повод участието му в Регионален форум за STEM иновациите в образованието, който се проведе в СУ „Константин Константинов“. Той изнесе лекция за видовете интелект, която предизвика голям интерес сред останалите участници във форума. Той изрази желание да работи с Община Сливен по съвместни, бъдещи образователни проекти.

Предишна ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТ НА БРАТЯТА ХАСАН И ИБРАХИМ В НОВА ЗАГОРА
Следваща 6 НОВИ ТРОЛЕЯ ИДВАТ В СЛИВЕН ПРЕЗ МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 10 МАЙ ИЗТИЧА СРОКЪТ ЗА ПРИЕМ НА ДОКУМЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ

Община Сливен напомня, че днес, 10 май, е последният срок за прием на заявления в местната администрация по националната програма за енергийна ефективност. До края на работния ден регистрираните сдружения

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Върви си вълкът из гората и изведнъж паднал в един трап. По едно време се появил Зайо Байо и като го видял му казал: – Видя ли бе, тъпак, loser,

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА 1270 ЛЕВА ОТ ДОМА НА 80- ГОДИШНА ЖЕНА

На 23 юли 80-годишна жена е подала заявление за извършена кражба на пари от дома й в град Сливен. Около 14,00 часа на същата дата неизвестен извършител е проникнал в