КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С КИН СТОЯНОВ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГОЛЕМИЯ РАДОЙ РАЛИН
юли 21, 2022 420 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С КИН СТОЯНОВ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГОЛЕМИЯ РАДОЙ РАЛИН

Кметът Стефан Радев се срещна днес с журналиста Кин Стоянов, син на големия сатирик, поет, писател и сценарист Радой Ралин. Повод за нея бе 100-годишнината от рождението на автора на „Люти чушки“, чийто живот на безсребреник и пиперливи рими са символ на свободния дух за поколения българи.

Кин Стоянов представи започналите в София събития по повод годишнината. Той предложи родният град на Радой Ралин да се присъедини към тях, като бъдат представени сега издадените книги на и за Радой Ралин и документален филм за него. „Аз подкрепям с голяма радост и учредения тук инициативен комитет за поставянето на негов паметник“, каза Стоянов. Той благодари на градоначалника и на Общината за готовността да съдействат на комитета. 

Предишна МЕРЦЕДЕС СЕ ЗАПАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ДРОГА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „ДАМЕ ГРУЕВ“

Иззети са наркотици, задържани са двама при операция на полицията в Сливен.  Криминалисти на РУ-Сливен са извършили процесуално-следствени действия в жилище в квартал „Даме Груев“. На място са задържани двама

Новини Сливен

НОВОЗАГОРЦИ ИСКАТ ЧИСТ ВЪЗДУХ И ТЪРСЯТ МЕСТНАТА ВЛАСТ

„Тровят децата ни, кмете къде си?“. Това е един от надписите върху плакатите, с които жители на Нова Загора излязоха на трети поред протест за чист въздух. Случи се в

Новини Сливен

АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 30. 01. 2018 г. /вторник/ от 09.00ч. до 16.30ч. е прекъснато водоподаването в с.Градско.