КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА СРЕЩА НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ С ДИРЕКТОРИ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИСЪСТВА НА СРЕЩА НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ С ДИРЕКТОРИ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Министърът на образованието Красимир Вълчев се срещна тази сутрин с директори на учебни заведения и детски градини. По време на срещата, на която участва и кметът Стефан Радев бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с образователната система, механизмът за обхват и задържане на децата и учениците в нея, който от тази година е постоянно действащ. Участниците дискутираха и възможни промени в образователното законодателство. В рамките на срещата, директорите на учебните заведения и детските градини имаха възможност да изложат конкретно своите въпроси, мнения и предложения към образователния министър. Сред присъстващите бяха още народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.
Вчера образователният министър и кметът Стефан Радев посетиха двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по безопасност на движението, които скоро ще отворят врати.
Единият от тях е към Професионалната гимназия по механотехника. В него ще се обучават ученици от 8 до 12 клас. Той разполага с два кабинета по теория и един по практика. На автополигон с маркировка ще се обучават водачи за категории А, В и С. Предвижда се на него да се провеждат и междуучилищни състезания, споделиха от ръководството на учебното заведение.
Новите кабинети са изградени в рамките на няколко месеца, а средствата са осигурени от бюджета на гимназията и с помощта на преподаватели- инструктори.
Другият е към Средно училище „Константин Константинов“. Полигонът в учебното заведение е изграден на спортна площадка. На него са поставени подвижни пътни знаци. Изградени са три зали, учителска стая, тоалетна за хора с увреждания. В него ще се обучават деца и ученици от 4 години до 7 клас.
Центърът е изграден със средства на Министерството на образованието и науката.
Новоизградените помещения посетиха също народният представител Галя Захариева, областният управител Чавдар Божурски, началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева и заместник – кметът Пепа Чиликова.

Предишна ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ
Следваща НА СЪБОР В БИНКОС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ПИН КОД ПРОВЕРЯВАМЕ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ

Информация за дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства може да бъде получена от гражданите през сайта на община Сливен. За целта е нужно

Новини Сливен

„ПЛАНЕТА ПАЙНЕР“ ОТКРИВА ДИСКОТЕКА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Една от най-популярните български музикални компании „Планета Пайнер“ открива своя дискотека в Сливен, научи Sliveninfo. Заведението ще се помещава в кино „Агликина поляна“ и ще се нарича „Планета Пайнер клуб“.

Новини Сливен

АСИМ АДЕМОВ, ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ/ЕНП: ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ СТЕФАН РАДЕВ

Европа подкрепя Стефан Радев, затова призовавам жителите на Сливен и общината също да изразят своята подкрепа на 27 октомври. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, който излезе с призив

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 4 =