КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ МНОГОНАЦИОНАЛНАТА БОЙНА ГРУПА НА „НОВО СЕЛО“
13.03.2024 536 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ МНОГОНАЦИОНАЛНАТА БОЙНА ГРУПА НА „НОВО СЕЛО“

Кметът Стефан Радев посрещна в Общината новия командир на Многонационалната бойна група на учебен полигон „Ново село“ полковник Мариано Скандура. Полковникът пое командването през месец февруари, когато се извърши ротация на италианския военен контингент в състава на бойната група. Чуждестранният гост бе придружен от лейтент Джанлука Сбайдзеро.

„Добре дошли в Сливен! Надявам се да се чувствате комфортно в нашия град и често да го посещавате“, обърна се към гостите градоначалникът. Пред тях той подчерта, че ръководството на Общината от години се радва на добри взаимоотношения и комуникация с военнослужещите от базата в Ново село. Радев използва случая и отправи покана към командира и водената от него бойна група да посещават и да се включват в планираните културни и спортни събития в града.

На свой ред гостите благодариха за поканата и топлото посрещане. Те споделиха, че вече усещат гостоприемството и благоразположението на Града под Сините камъни и с радост биха участвали в съвместни мероприятия и общи инициативи.

Многонационалното военно формирование, чийто домакин е България, беше формирано през 2022 г. В състава му са включени военнослужещи от Италия, България, САЩ, Албания, Гърция, Република Северна Македония, Черна гора и Турция.

Предишна НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ШАХ ЗА ДЕЦА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН
Следваща 6 МЛН. ЛЕВА ИДВАТ ЗА РЕМОНТИ И СТРОИТЕЛСТВО В ТРИ КЛЮЧОВИ СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ ПО ПОВОД ПРОФЕСИОНАЛНИЯ Й ПРАЗНИК

Българската полиция чества своя професионален празник. По този повод ОДМВР-Сливен свика тържествено събрание в сградата на дирекцията. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Сливен Румен Иванов поздрави всички служители. „За

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През последното денонощие в област Сливен са дигностицирани 45 нови болни с COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са учител и петима ученици от различни училища в областта.

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ВЪЗСТАНОВИХА ЧЕШМАТА В РАЙОНА НА МОЛЛОВА КОРИЯ И ЗАСАДИХА РАСТИТЕЛНОСТ ДО ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

Седмицата на гората беше отбелязана с инициатива на Държавно горско стопанство-Сливен. „Възстановихме чешмата по пътя Сливен-Карандила, в района на Моллова кория, където не е имало вода повече от 25 години“,